Crin Antonescu se ţine (fizic) departe de Cotroceni

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.12.2013

Crin Antonescu refuză invitaţia lui Traian Băsescu de a lua parte, alături de alte oficialităţi ale statului, la ceremoniile organizate la Cotroceni în onoarea zilei nationale.

Într-un scurt interviu acordat publicaţiei Gândul, Crin Antonescu a confirmat invitaţia la Cotroceni, declarand că o va declina:

„Am primit invitaţia de a participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dar nu o pot onora”, a spus Antonescu pentru gândul.

Crin Antonescu va fi prezent în prima parte a zilei la parada militară de la Arcul de Triumf, unde va fi prezent şi premierul Ponta.

Timp de mai bine de două luni de zile, Crin Antonescu a fost persona non-grata la Cotroceni. Băsescu "l-a tăiat" de pe lista invitaţilor pe liderul liberal, după ce acesta a plecat mai devreme de la investirea colegei sale de partid, Ramona Mănescu, în funcţia de Ministru al Transporturilor.

Băsescu a catalogat gestul drept o necuviinţă, anunţând că liberalul nu mai este binevenit la Cotroceni.

De curând însă, în mediul politic şi în presă a început să se vorbească despre o "apropiere" între Băsescu şi "liberalul" Crin, după ce preşedintele a declarat că, în eventualitatea în care Antonescu ar ajunge să se confrunte în turul doi al prezidenţialelor cu un candidat PSD, ar pune ştampila pe Crin.

Declaraţiile lui Băsescu au fost catalogate de mulţi drept o strategie de a dezbina USL-ul, în timp ce alţii, inclusiv PMP, partidul înfiinţat de consilierii lui Băsescu, au afirmat că preşedintele a fost sincer şi că o apropiere de Crin ar face parte din planul lui Basescu menit să îi asigure fotoliul de premier după ce îi expiră mandatul prezidenţial.

Indiferent care ar fi fost scopul lui Traian Băsescu, disensiunile în USL s-a accentuat, PC-ul lui Voiculescu şi multe voci din PSD, acuzându-l pe Antonescu că vinde alianţa pentru a face "un blat" cu preşedintele, marele lor inamic comun.

Aşadar Antonescu se ţine deocamdată (fizic) departe de Cotroceni, continuând însă să joace un joc duplicitar.

Pe de o parte afirmă sus şi tare că diferendele sale cu Băsescu sunt "tot acolo şi nerezolvate" şi îi jură fidelitate lui Ponta. Pe de altă parte, nu s-a sfiit să afirme că sprijinul şefului statului şi al forţelor de drepta i se cuvine, că "liberalii pot învinge şi singuri" în alegeri, că ei l-au făcut pe Ponta premier (l-ar putea face şi pe Băsescu, oare?), şi că preşedinţia nu este un bacşiş. Că liberalii vor lua singuri ce li se cuvine şi este de drept al lor iar că Ponta ar trebui "să îl trateze ca pe sfintele moaşte".

"PNL nu va fi ajutat de nimeni, nu va fi împrumutat cuiva. Va avea atâta putere cât îşi va lua singur. Candidatura mea cu sprijinul PSD nu e un bacşiş, pe care mi-l dau colegii. Ei au insistat ca această candidatură să fie asumată de mine. Ponta trebuie să ţină minte că umblă cu mine ca şi cu sfintele moaşte.",a declarat sâmbătă liderul liberal.

Una peste alta, fiindcă miza e mare iar ruperea USL nu este încă ceva oportun, Crin Antonescu nu merge astăzi la Cotroceni. El vrea să fie preşedinte, nu invitat de preşedinte, aşa că de Ziua Unirii manifesta unitate cu premierul Ponta, care îi este oficial, aliat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor