Crin Antonescu, despre alba-neagra cu steagurile în timpul vizitei chinezilor

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.11.2013

Întrebat de ce steagul Uniunii Europene a fost scos din Parlament atunci când şi-a susţinut cuvântarea premierului Chinei, Crin Antonescu, potenţial candidat la preşedinţie, cea mai înaltă funcţie a în stat, a recunoscut sâmbătă că gestul a fost... o "greşeală".

"Nu trebuie să fim slugi în faţa nimănui", a declarat Crin Antonescu, citat de hotnews.ro

Cât despre motivele pentru care a fost scos steagul, Crin Antonescu declară că nu ştie nimic. Prespune doar "că fost o încurcătură administrativă".

"Eu nu mi am dat seama în acel moment. De fapt, când l-am primit în biroul şefului senatului pe primul ministru chinez, steagul Uniunii Europene era împreună cu steagul României. Nu ştiu ce s-a întâmplat în Parlament", a răspuns liderul liberal întrebărilor presei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bacău.

Antonescu a admis că gestul a fost nepotrivit şi că o atfel de greşeală nu trebuia să se întâmple.

Nu toată clasa politică a primit cu urale vizita premierului chinez la Bucureşti. Oricât de încântaţi au fost guvernanţii de miliardele de dolari pe care Beijingul le promite în România, au existat şi oameni politici care şi-au amintit că "noul partner strategic" al guvernului Ponta, Partidul Comunist Chinez, îşi ţine în frâu poporul prin crimă, teroare, cenzura si opresiuni.

În "ţara pretină", a atras atenţia preşedintele partidului Noua Republică (NR), Mihail Neamţu, militanţii pentru drepturile omului şi prizonerii de conştiinţă sunt închişi, bătuţi, persecutaţi.

Neamţu a remarcat că partidele politice din România au uitat să vorbească despre „cealaltă faţă a regimului de la Beijing”, care a scos tancurile în 1989 împotriva studenţilor din piaţa Tiananmen şi care îi persecută sângeros pe toţi cei care i se opun.

Liderul NR a criticat atitudinea slugarnică a oficialităţilor române, care au uitat apartenenţa euro-atlantică a ţării şi, într-un gest de incredibilă slugărnicie, au scos din sediile Parlamentului şi Guvernului steagurile NATO şi UE, de dragul unui regim politic, nu doar dictatorial, ci şi criminal.

Conform lui Neamtu, steagurile şi însemnele NATO şi UE au fost scoase în contextul protocolului agreat cu oficialii Republicii Chineze, protocol despre care, iată, în calitatea sa de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu "nu ştie nimic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor