"În ciuda lui Băsescu", nu se rupe USL

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
07.10.2013

În politică e ca în marile iubiri, în fiecare zi "se ia totul de la început" a declarat Crin Antonescu înainte de şedinţa USL de astăzi. A avut dreptate, deşi erodat de certuri şi de declaraţii, USL merge mai departe. Cei ce sperau că Ponta îl va trage pe Antonescu la răspundere pentru criticile împotriva sa şi că barca coaliţiei se rupe, s-au cam înşelat.

Umăr lângă umăr, cei doi lideri, Viorel şi Crin au apărut solidari în ochii presei şi a celor prezenţi la şedinţa USL. Au răspuns împreună la întrebările legate de Codul Rutier, s-au pus de acord cu faptul că este în regulă să bei o bere la o nuntă fără să rămâi fără permis, au discutat despre cum se manifestă alcoolemia funcţie de kilogramele pe care le ai, totul în bună înţelegere şi consens.

La finalul şedinţei, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că premierul Ponta nu l-a "tras la răspundere" pentru declaraţiile legate de ingerinţele lui Ponta în Justiţie. Dimpotrivă. Liderul PNL a lăsat să se înţeleagă că el l-a tras la răspundere pe Ponta pentru declaraţiile "vulgare" ale unor senatori, senatorii respectivi fiind chiar socrul lui V. Ponta, Ilie Sârbu, care a afirmat public că lui Antonescu îi place "ciolanul", dar răspunderea nu.

"Nu am vorbit nimic despre PSD. Discuţia de azi cu premierul Ponta, contrar a ce vă imaginaţi, nu a fost o tragere la răspundere. Declaraţiile pe care le-am făcut le menţin şi mergem mai departe. Circulă formule vulgare, nu am legătură cu ele, îmi pare rău că unul din cei mai respectaţi senatori înţelege prin guvernarea ţării acces la ciolan. Declaraţiile rămân paralele“, a explicat liberalul.

Nimic nu poate rupe USL, nici proiectul descentralizării, considerat o prioritate de Ponta, dar despre care Antonescu nu a vrut să discute cu presa nimic: "Acesta e un subiect prea mare să îl percepem în sensul unei dispute. Când discutăm despre descentralizare nu putem să ne gândim câţi primari are unul, altul. Toţi refuzăm discuţia asta. Mâine avem această discuţie care va avea loc cu domnul Dragnea şi Iohannis strict pe acest subiect şi vom vedea la ce decizie ajung. Noi nu putem respinge iniţiativa domnului Dragnea, e colegul nostru, lucrăm împreună."

Şi pentru ca dragostea să fie completă şi noul început din USL şi mai frumos, după şedinţa coaliţie, întrebat de presă dacă îşi asumă criticile formulate vineri de preşedintele PNL, Crin Antonescu, referitoare la"poziţionarea sa deasupra legii" în cazul procurorului Papici şi a adjunctei sale, V. Ponta a declarat: "Îmi asum toate criticile."

"Da, nu trebuia să vorbesc despre persoane." a declarat el, explicând însă că Băsescu este mult, dar mult mai vinovat decât el: "Trebuia să spun însă un lucru, pentru că ţine de ministrul Justiţiei şi ministrul Justiţiei este în cabinetul meu şi anume că s-a respectat legea, că susţinerile preşedintelui Băsescu sunt absurde şi împotriva legii, că este inacceptabil — asta mi se pare într-adevăr inacceptabil — ca preşedintele Băsescu să dea telefoane la procurorul general şi să-i spună să nu aplice legea. "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor