Crin Antonescu: Nu voi face confuzia între un preşedinte interimar şi unul ales

Crin Antonescu a declarat că nu va face confuzia între un preşedinte ales şi unul interimar, că va respecta Constituţia şi garantează buna funcţionare a instituţiilor statului.
Crin Antonescu. (www.crinantonescu.ro)
Cristina Boiangiu
11.07.2012

Crin Antonescu a declarat că nu va face confuzia între un preşedinte ales şi unul interimar, că va respecta Constituţia şi garantează buna funcţionare a instituţiilor statului. El a promis încă o dată că nu îl va graţia pe fostul premier Adrian Năstase în timpul mandatului său de preşedinte interimar şi că nu îi va schimba din funcţii pe şeful DNA şi procurorul general.

El a mai comentat decizia luată marţi de Curtea Constituţională care a decis ca la referendum trebuie să se prezinte jumătate plus unu din cetăţenii înscrişi pe listele electorale pentru că rezultatele să poată fi luate în considerare.

"Nu fac niciun secret faptul că din punctul meu de vedere, al cetăţeanului, conţinutul şi formula OUG a Guvernului Ponta, şi anume că rezultatul este dat de votul majorităţii celor care se prezintă, mie mi se pare corect. Există o ordonanţă de urgenţă. Ceea ce CC a discutat astăzi (n.r. ieri) nu este acea ordonanţă, ci este un proiect legislativ votat în cele două camere, ajuns la CC pe traseul normal. În ceea ce priveşte acest episod de astăzi din activitatea CC şi din lupta mediatică, pot să fac următoarea precizare: am sentimentul că nu s-a înţeles foarte clar ce s-a întâmplat", a afirmat Antonescu.

Preşedintele interimar a spus că în mediile diplomatice şi în presa occidentală s-a produs o confuzie în ceea ce priveşte evenimentele de pe scena politică din ultima vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor