Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar. Băsescu a plecat de la Cotroceni

Traian Băsescu i-a predat azi mandatul de preşedinte lui Crin Antonescu, fără a organiza o ceremonie specială la Palatul Cotroceni, unde presa nu a avut acces la întrevederea dintre cei doi.
Crin Antonescu. (www.pnl.ro)
Cristina Boiangiu
10.07.2012

Traian Băsescu i-a predat azi mandatul de preşedinte lui Crin Antonescu, fără a organiza o ceremonie specială la Palatul Cotroceni, unde presa nu a avut acces la întrevederea dintre cei doi. La doar câteva minute de la sosirea lui Antonescu la Cotroceni, Băsescu a fost văzut plecând, fără a da declaraţii.

Băsescu a ajuns la Cotroceni în cursul dimineţii, în jurul orei 10, şi l-a aşteptat pe Antonescu să vină pentru preluarea mandatului, după ce acesta din urmă a mers mai întâi la Senat unde l-a numit pe succesorul său în funcţie, Petru Filip (PSD).

La ora 11, Crin Antonescu a ajuns la Cotroceni, iar preluarea mandatului a avut loc imediat, fără a mai fi făcute pregătiri şi fără ca evenimentul să fie anunţat oficial, cu o anumită oră de începere.

Predarea mandatului a avut loc după ce, luni, magistraţii Curţii Constituţionale au decis că procedura privind suspendarea lui Traian Băsescu a fost respectată.
Antonescu anunţase, luni seară, că probabil în cursul zilei de marţi va merge la Cotroceni. "Consilierii lui Traian Băsescu, din câte am înţeles, au intrat deja în concediu, ceea ce face ca nici să nu pot angaja alţi consilieri, dar vă asigur că voi găsi modalităţile prin care să mă pot achita de sarcinile acestei perioade", a declarat Antonescu.

Când poate reveni Băsescu?

Deşi a predat mandatul de preşedinte lui Crin Antonescu, Traian Băsescu s-ar putea întoarce la Palatul Cotroceni după referendumul de pe 29 iulie, când românii sunt aşteptaţi la urne pentru a decide dacă îl demit pe preşedinte. Dacă jumătate plus unu din numărul total de cetăţeni prezenţi la vot îşi vor exprima opţiunea în favoarea lui Băsescu, acesta îşi poate relua mandatul de preşedinte.

Dacă Băsescu va pierde la referendum, urmează să fie organizate alegeri prezidenţiale în cel mult trei luni, iar poporul va decide cine va fi noul preşedinte al statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor