Crin Antonescu: Cazul Mircea Dinescu va fi discutat de PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu. (Screenshot)
Epoch Times România
10.03.2010

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii vor lua în discuţie în curând cazul Mircea Dinescu, afirmând că acesta nu ar trebui cercetat cu prioritate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) deoarece "nu a făcut cine ştie ce blestemăţie sau hoţie".

"Dorim deocamdată să avem - şi va fi şi acesta unul dintre subiectele pe care foarte curând le vom aborda - să avem o documentare în primul rând a cazului. Pe fond, nu mi se pare că domnul Dinescu ar avea prioritate şi că în ceea ce priveşte cercetările ANI, omul nu a făcut până la urmă cine ştie ce blestemăţie sau hoţie", a spus Antonescu.

El a remarcat, ironic, faptul că ANI a avut în ultima vreme "rezultate spectaculoase" reuşind să găsească nereguli la persoane precum Mircea Dinescu sau Adrian Copilul Minune.

"E foarte interesant, şi cu ANI nu comentez, e o instituţie care a fost atât de mult dorită de întreaga suflare din România şi de domnul Frattini pe deasupra. Sigur că rezultatele sunt spectaculoase, l-au prins şi pe Dinescu şi pe Adrian Copilul Minune, care înţeleg că e mare preocupare pentru România, adică Mircea Dinescu şi cu Adrian Copilul Minune au distrus România, au adus corupţia şi se sustrag prevederilor legale", a remarcat ironic Crin Antonescu.

El a mai spus că Mircea Dinescu n-a fost dorit de la bun început de către Traian Băsescu şi de către democrat-liberali.

"Chiar din 2005 unul din primele scandaluri, pe când toţi erau prieteni - liberalii cu democraţii - a fost scandalul Ticu Dumitrescu şi atunci Mircea Dinescu, n-a mai fost propus de PD, deşi reprezentase PD în ciclul anterior în CNSAS, a fost abandonat de PD şi l-am propus noi", şi-a amintit Crin Antonescu.

Biroul Permanent al Senatului a primit, marţi, solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate de revocare a lui Mircea Dinescu, din funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, a anunţat chestorul Ioan Chelaru.

ANI a transmis Parlamentului o cerere privind revocarea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul de constatare privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat acesta a rămas definitiv pentru că nu a atacat la instanţa de contencios administrativ decizia inspectorilor de integritate.

Pe 3 februarie, ANI a constatat că Mircea Dinescu s-a aflat, începând cu 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale. În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a descoperit că, începând cu 19 februarie 2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor