Crin Antonescu: Cazul Mircea Dinescu va fi discutat de PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. (Screenshot)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii vor lua în discuţie în curând cazul Mircea Dinescu, afirmând că acesta nu ar trebui cercetat cu prioritate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) deoarece "nu a făcut cine ştie ce blestemăţie sau hoţie".

"Dorim deocamdată să avem - şi va fi şi acesta unul dintre subiectele pe care foarte curând le vom aborda - să avem o documentare în primul rând a cazului. Pe fond, nu mi se pare că domnul Dinescu ar avea prioritate şi că în ceea ce priveşte cercetările ANI, omul nu a făcut până la urmă cine ştie ce blestemăţie sau hoţie", a spus Antonescu.

El a remarcat, ironic, faptul că ANI a avut în ultima vreme "rezultate spectaculoase" reuşind să găsească nereguli la persoane precum Mircea Dinescu sau Adrian Copilul Minune.

"E foarte interesant, şi cu ANI nu comentez, e o instituţie care a fost atât de mult dorită de întreaga suflare din România şi de domnul Frattini pe deasupra. Sigur că rezultatele sunt spectaculoase, l-au prins şi pe Dinescu şi pe Adrian Copilul Minune, care înţeleg că e mare preocupare pentru România, adică Mircea Dinescu şi cu Adrian Copilul Minune au distrus România, au adus corupţia şi se sustrag prevederilor legale", a remarcat ironic Crin Antonescu.

El a mai spus că Mircea Dinescu n-a fost dorit de la bun început de către Traian Băsescu şi de către democrat-liberali.

"Chiar din 2005 unul din primele scandaluri, pe când toţi erau prieteni - liberalii cu democraţii - a fost scandalul Ticu Dumitrescu şi atunci Mircea Dinescu, n-a mai fost propus de PD, deşi reprezentase PD în ciclul anterior în CNSAS, a fost abandonat de PD şi l-am propus noi", şi-a amintit Crin Antonescu.

Biroul Permanent al Senatului a primit, marţi, solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate de revocare a lui Mircea Dinescu, din funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, a anunţat chestorul Ioan Chelaru.

ANI a transmis Parlamentului o cerere privind revocarea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul de constatare privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat acesta a rămas definitiv pentru că nu a atacat la instanţa de contencios administrativ decizia inspectorilor de integritate.

Pe 3 februarie, ANI a constatat că Mircea Dinescu s-a aflat, începând cu 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale. În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a descoperit că, începând cu 19 februarie 2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega.