Costul "muşchilor încordaţi". Exerciţiile militare ale Chinei perturbă principalele rute de transport maritim

Nave ale Chinei lângă Reciful Mischief Reef, arhipeleagul Spratly Islands Marea de Sud a Chinei.
Nave ale Chinei lângă Reciful Mischief Reef, arhipeleagul Spratly Islands Marea de Sud a Chinei. (US Navy)

Exerciţiile militare ale Chinei în apele din jurul Taiwanului au perturbat rutele comerciale cheie pentru mărfurile şi produsele de bază care navighează în întreaga lume, au declarat analiştii.

Supărată de vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, China a început joi patru zile de exerciţii militare în jurul insulei disputate, inclusiv lansarea de rachete reale şi desfăşurarea de avioane de vânătoare.

Deşi porturile taiwaneze funcţionează normal, unele nave de marfă şi petroliere au preferat să-şi schimbă rutele care treceau prin jurul insulei pentru a evita confruntarea cu armata chineză, ceea ce a adăugat aproximativ o jumătate de zi la călătorii, au declarat analişti şi armatori.

Acest lucru aminteşte impactul grav pe care l-ar putea avea un conflict cu privire la Taiwan asupra comerţului mondial, având în vedere că strâmtoarea Taiwan, cu o lăţime de 180 km (110 mile) şi un culoar de navigaţie la est de insulă, sunt rute importante pentru navele care transportă mărfuri din Asia de Est către Statele Unite şi Europa.

"Unele nave şi-au luat deja măsuri de precauţie şi se îndreaptă spre estul insulei în loc să treacă prin strâmtoarea Taiwan", a declarat Niels Rasmussen, analist şef la asociaţia de armatori BIMCO.

Semnal de avertizare

Perturbările din porturile chinezeşti cauzate de blocajele COVID-19 au jucat un rol devastator în lanţurile de aprovizionare globale la începutul acestui an, contribuind la alimentarea inflaţiei record în întreaga lume.

"Deşi acţiunea Chinei nu a perturbat încă în mod semnificativ operaţiunile de transport maritim de mărfuri, o versiune prelungită ar putea, cu siguranţă", a declarat Zvi Schreiber, CEO la Freightos Shipping Index.

Un eventual conflict regional ar putea forţa navele să ia rute alternative, adăugând timp de tranzit, perturbând programele şi provocând întârzieri şi costuri suplimentare, a adăugat el.

Companiile aeriene au anulat, de asemenea, zborurile către Taipei şi au redirecţionat altele pentru a evita spaţiul aerian din apropiere, care a fost închis traficului civil în timpul exerciţiilor militare chinezeşti.

Pelosi a devenit săptămâna aceasta oficialul de cel mai înalt rang al guvernului american care a vizitat Taiwanul în ultimii 25 de ani, într-o mişcare cu miză mare despre care a spus că arată angajamentul de neclintit al SUA faţă de insula autoguvernată.

China, care revendică Taiwanul ca parte a teritoriului său, a răspuns prin desfăşurarea de avioane de vânătoare, bombardiere şi nave de război în strâmtoare şi în jurul insulei, într-o demonstraţie de forţă militară.

De atunci, marii proprietari de petroliere au ridicat nivelul de alertă de securitate şi deviază navele, potrivit lui Anoop Singh, şeful departamentului de cercetare pentru petroliere de la Braemar, un manager de risc maritim.

Grupurile de asigurări de transport maritim au postat, de asemenea, alerte pentru membri, îndemnând la prudenţă în navigarea în jurul Taiwanului.

Deşi petrolierele şi navele de containere acostează în continuare în mod normal în Taiwan, analiştii au avertizat că chiar şi întârzierile minore pentru nave reprezintă un motiv de îngrijorare, în condiţiile în care comerţul mondial încă se recuperează după impactul blocajelor cauzate de pandemie.

"Deoarece navele sunt folosite pentru a ocoli tensiunile şi nu pentru a accelera comerţul, este o mişcare în direcţia greşită - ceea ce înseamnă mai multe dificultăţi pentru lanţurile de aprovizionare", a declarat Peter Sand, analist şef la platforma de transport maritim Xeneta.