Costin Borc: Întreprinderile de stat trebuie restructurate, să terminăm cu influenţele politicianiste

Vicepremierul Costin Borc a ajuns la concluzia că este nevoie de restructurare în toate întreprinderile de stat.
Vicepremierul Costin Borc
Vicepremierul Costin Borc (gov.ro)
Andrei Pricopie
16.08.2016

Întreprinderile de stat trebuie restructurate în aşa fel încât să funcţioneze ca "nişte maşini performante" şi să se pună capăt odată pentru totdeauna "influenţelor politicianiste", a declarat marţi, pentru Mediafax, vicepremierul Costin Borc.

"Nu mă refer la disponibilizări. Mă refer la a face aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante, cu costuri reduse, cu oameni profesionişti, cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie, cu salarii care sunt în piaţă. Cred că întreprinderile noastre de stat trebuie să fie restructurate.

Trebuie să terminăm cu influenţele politicianiste, electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant. Trebuie să fie făcute nişte analize, cât sunt costurile, de câţi oameni e nevoie etc. Nu există posibilitatea insolvenţei", a explicat vicepremierul.

În replică, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari, Manu Tomescu, a opinat că restructurarea ar trebui să înceapă "de la cei care conduc ţara".

"Eu nu înţeleg de ce nu se restructurează mai întâi Parlamentul, instituţiile statului şi apoi să ne ceară nouă, salariaţilor, să fim mai puţini. În România au mai rămas doar cinci milioane de angajaţi cu contract de muncă, asta ar trebui să îi pună pe gânduri", a afirmat Manu Tomescu.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor