"Corul minicinoşilor" îi dă replica lui Băsescu: „este o dovadă de mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD”

Klaus Iohanis şi Vasile Blaga, conferinţă de presă
Klaus Iohanis şi Vasile Blaga, conferinţă de presă (Epoch Times România)

Acuzaţi de preşedintele Băsescu că sunt "un cor al mincinoşilor", care, împreună cu PSD-ul, susţin reducerea CAS-ului pentru propriul lor interes electoral, liderii alianţei PNL-PDL îi dau o replică preşedintelui, acuzându-l că este ipocrit.

Învinuiţi că susţin reducerea CAS din populism, liderii ACL răspund că aceasta măsură nu este ceva recent ci se regăseşte în programele guvernamentale ale celor două partide:

"Atât PNL, cât şi PDL, astăzi membri ai aceleiaşi alianţe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Preşedintele acuză, deci, consecvenţa în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească", transmite ACL într-un comunicat de presă remis Epoch Times. Mai mult, "scăderea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească", susţin liderii PNL şi PDL.

Cât despre acuzele preşedintelui, care a explicat că reducerea CAS-ului nu se susţine, România fiind în recesiune tehnică în timp ce ultima rectificare bugetară a fost negativă, cei doi lideri ai dreptei susţin în comunicatul lor de presă că guverul este cel responsabil atât de încasările slabe la buget cât şi de identificarea unor surse de finanţare care să compenseze reducerea CAS, nu opoziţia.

"Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluţii de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanţare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească.

Este datoria guvernării să găsească soluţii pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare şi control, evaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani.", scriu Iohannis şi Blaga.

În ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui, care a asimilat cele două partide USL-ului, afirmând că, cităm "Ponta cu liberalii şi PDL-ul sunt USL, vor să obţină avantaje electorale promovând ideea reducerii CAS, în condiţiile în care nu sunt resurse pentru aşa ceva", Iohannis şi Blaga îl acuză pe Băsescu că e ipocrit:

"Domnul preşedinte Băsescu ne acuză pe nedrept că avem un comportament electoral, în vreme ce îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot. Domnul preşedinte Băsescu atacă opoziţia pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România.

Măsura scăderii CAS este una benefică şi trebuie implementată, după cum şi eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia - taxa pe stâlp, acciza la combustibili, etc. Atât PNL, cât şi PDL au militat activ pentru eliminarea lor, în timp ce preşedintele Băsescu susţinea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună.

Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală şi stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS-ul realizează exact această relaxare. Chiar şi domnul preşedinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiţie electorală la care participă prin candidaţii partidului său, PMP, preşedintele probabil că a uitat.

Este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD şi să-l acuzi de populism electoral.", scriu liderii ACL.