Corina Creţu critică politicienii britanici pentru declararea unui 'război împotriva unui inamic imaginar'

Corina Creţu
Corina Creţu (Epoch Times România)

Europarlamentarul român Corina Creţu (PSD) a lansat un atac la adresa politicienilor britanici David Cameron, Boris Johnson şi Nigel Farage, acuzând Marea Britanie că a 'declarat război împotriva unui inamic imaginar', scrie joi site-ul de ştiri american The Huffington Post, în ediţia sa electronică din Marea Britanie.

'Primarul Londrei - o personalitate respectabilă şi importantă a establishment-ului - se lamentează că 'nu putem face nimic ca să oprim întreaga populaţie a Transilvaniei (...) să încerce să-şi ridice tabere la Marble Arch'', afirmă vicepreşedinta grupului socialiştilor europeni (S&D) din Parlamentul European pe un blog al site-ului american.

'Premierul ţării, David Cameron, scrie că 'libera circulaţie în Europa trebuie să fie mai puţin liberă'', continuă Corina Creţu, adăugând că 'un alt lider - Nigel Farage de la UKIP - se teme de iminenta invazie asupra Marii Britanii a 29 de milioane de români şi bulgari', în condiţiile în care întreaga populaţie a României este de circa 20 de milioane, iar a Bulgariei, de puţin peste şapte milioane de locuitori.

'Uniunea Europeană a fost creată ca un instrument pentru depăşirea divizărilor şi urii, pentru stimularea creşterii şi prosperităţii pe întregul continent', continuă Corina Creţu, potrivit Huffington Post. Uniunea Europeană 'nu a fost creată ca un club pentru ţările bogate, unde acestea să-şi contemple bogăţia şi să elaboreze modalităţi suplimentare de a-şi extinde influenţa... ea (UE) există pentru a integra state mai sărace şi pentru a le stimula progresul, sporind astfel prosperitatea în întreaga Europă şi oferind din ce în ce mai multor cetăţeni europeni şansa de a se bucura de un nivel mai ridicat de trai', notează eurodeputata. 'Asemenea principii generoase par să fi fost aproape uitate, în ochii oricăruia citeşte presa britanică din ultimele câteva luni', deplânge Corina Creţu.

Dezbaterea din Marea Britanie privind Uniunea Europeană este nepotrivită, conform acesteia, deoarece scopul nu este doar de a 'recruta clienţi pentru companiile de telefonie mobilă, băncile şi corporaţiile sale farmaceutice'. Corina Creţu a mai atras atenţia că imigranţii români sunt în general persoane tinere sau mature care nu au nevoie să solicite ajutoare sociale, 'persoane dinamice, bine pregătite (...), gata să înveţe rapid şi să facă faţă provocărilor'.

La nivel teoretic, argumentează Corina Creţu pentru Huffington Post, nu este greşit ca românii să primească beneficii în Marea Britanie, în condiţiile în care şi cetăţenii britanici au putut profita de oportunităţile din România.

'Trăim într-o economie liberă; suntem guvernaţi de principiul liberei circulaţii a forţei de muncă. Oricine îşi poate încerca norocul pentru a găsi un loc de muncă în orice ţară membră a UE, atât timp cât corespunde exigenţelor şi respectă legea', consideră Corina Creţu. 'În acelaşi timp, oricine are dreptul să beneficieze de sistemul social al ţării unde alege să se stabilească, temporar sau permanent, atât timp cât face acest lucru respectând legea şi nu se comite niciun abuz', a adaugat vicepreşedinta grupului S&D, potrivit site-ului american.

'Acesta este mesajul meu către poporul britanic', adaugă ea. 'Ignoraţi aiurelile populiste care v-au fost servite de politicieni disperaţi după voturi în ultimele luni, mai ales dacă ei prezintă un tablou atât de absurd. Nu îi credeţi. Marea Britanie nu este asediată de valuri de imigranţi care aşteaptă la graniţe să vă invadeze. UE nu se află în război. Iar data viitoare când vă tratează un doctor, întrebaţi-l de unde este - s-ar putea să fie român', a conchis Corina Creţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe