Coreea de Nord testează un nou lansator de rachete

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

În weekend, Coreea de Nord a lansat două rachete balistice de rază scurtă în Marea Japoniei.

"Rachetele au fost trase din oraşul port Wonsan, zburând aproximativ 170 km spre nord-est, înainte de aterizarea în apele dintre Coreea de Nord şi Japonia", a relatat New York Times despre lansarea de sâmbătă.

Evenimentul a survenit doar la o săptămână după ce Kim Jong-Un a primit o scrisoare de la preşedintele Trump care oferea ajutor în lupta împotriva pandemiei generate de virusul Wuhan.

Oficialii de la Phenian au confirmat luni lansările, descrise drept un test al unui nou „lansator de rachete multiple super-mari”.

Agenţia oficială de ştiri KCNA a declarat că testul a fost supravegheat de către vicepreşedintele Partidului Ri Pyong Chol, sugerând că dictatorul Kim Jong Un nu ar fi luat parte personal la lansare.

Această lansare este al şaselea test de rachete cu raze scurte şi medii din ultima lună, după un răgaz de trei luni, care a avut loc de la sfârşitul lunii noiembrie până la începutul lunii martie.

Reluarea testării a provocat nemulţumirea Coreei de Sud, care a criticat exerciţiile ca fiind „profund nepotrivite”, având în vedere că lumea se luptă în prezent cu pandemia generată de virusul Wuhan.

Liderii din Seul au declarat că au „îndemnat Nordul să oprească imediat aceste acte”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe