Coreea de Nord susţine că vor exista represalii pentru acuzaţiile SUA în privinţa Sony

(Captură Foto)

Coreea de Nord a ameninţat că vor exista represalii împotriva Statelor Unite după ce oficialii americani au acuzat Nordul de orchestrarea unui atac cibernetic major împotriva Sony Pictures.

Într-o declaraţie lungă şi plină de critici, Phenianul a avertizat că ar putea desfăşura lovituri împotriva Casei Albe, a Pentagonului şi a întregului teritoriu american.

Declaraţia nu a specificat ce fel de răspuns ar putea da Coreea de Nord, dar a avertizat că armata sa de 1,2 milioane de soldaţi este pregătită să îşi utilizeze toate tipurile de arme împotriva Statelor Unite.

“Armata şi cetăţenii Republicii Populare Democrate Coreea sunt pregătiţi pentru o confruntare cu SUA în toate spaţiile de luptă, incluzând războiul cibernetic”, conform declaraţiei difuzate de Agenţia Centrală Coreeană de Ştiri.

Oficialii securităţii americane consideră că Phenianul a lansat un atac cibernetic pentru a opri lansarea filmului american “The Interview,” o comedie în care este prezentat un complot fictiv pentru uciderea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Mai mult, Phenianul l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama “că a răspândit în mod necugetat zvonul” că statul nord-coreean ar fi în spatele atacului cibernetic.

Această ultimă ameninţare a fost făcută la câteva ore după ce Obama a declarat că Washingtonul ar putea plasa din nou Coreea de Nord pe lista Departamentului de Stat pentru statele care susţin terorismul.

De asemenea, Statele Unite se consultă cu aliaţii ei pentru a da un răspuns coordonat la atacul împotriva Sony.

Guvernul nord-coreean a insistat sâmbătă că nu s-a aflat în spatele atacului şi a propus o investigaţie comună cu SUA pentru a dovedi neimplicarea sa. Statele Unite, totuşi, au respins oferta.