Coreea de Nord răspunde presiunilor SUA cu terorism: Deţinem un american

Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu  liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra  atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest  lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013.
Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013. (aaron tam / AFP / Getty Images)

Coreea de Nord deţine un cetăţean american, care ar fi ajuns luna aceasta în ţară pentru „a cere azil”, conform agenţiei de stat a Coreei de Nord, a notat CNN. Agenţia de ştiri a statului KCNA este sub controlul direct al Phenianului.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Miller Matthew Todd şi ar fi fost luat în „custodie” pe 10 aprilie, conform KCNA.

Bărbatul a intrat în ţară cu o viză de turist. Apoi şi-a rupt paşaportul şi a început să ţipe că „el caută azil” precizând că a „venit în Coreea de Nord deoarece a ales-o ca adăpost”, a susţinut KCNA.

Informaţiile de la Phenian au venit în acelaşi timp cu vizita preşedintelui american Barack Obama în Coreea de Sud - excursia lui Obama a fost condamnată de către Phenian ca fiind „menită să escaladeze confruntarea şi să aducă norii negrii ai unei curse nucleare”.

„În cazul în care Coreea de Nord va repeta greşeala să se implice într-un alt test nuclear, ar trebui să se aştepte la un alt răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale”, a avertizat, vineri, Obama.

Statele Unite au fost informate în prealabil de către Suedia - ţară care reprezintă interesele americane în Coreea de Nord, conform secretarului de presă al Departamentului de Stat, Jen Psaki.

Statele Unite nu are „o prioritate mai mare” decât bunăstarea şi siguranţa americanilor, a declarat Psaki, fără să mai acorde nicio altă informaţie cu privire la situaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe