Controalele de la Dragonul Roşu deranjează? O delegaţie a Ambasadei Chinei merge la ANAF

O delegaţie a Ambasadei Chinei, în frunte cu responsabilul politic, merge vineri în vizită la ANAF, instituţie care a dispus în ultima vreme controale serioase la Dragonul Roşu din Capitală.
Recepţie la Ambasada Chinei, 27 septembrie, 2012, Bucureşti
Recepţie la Ambasada Chinei, 27 septembrie, 2012, Bucureşti (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Informaţia a fost dezvăluită de surse diplomatice pentru Hotnews.ro. Controlat de controversatul om de afaceri Dumitru Nicolae Niro, complexul comercial Dragonul Roşu, principalul centru en-gros prin care intră în România mărfurile chinezeşti, multe dintre ele fără acte, a intrat de curând în atenţia inspectorilor ANAF.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a luat recent o decizie fără precedent cu privire la Dragonul Roşu, unul dintre cele 60 de centre en-gros din ţară controlate în cadrul operaţiunii Cristal declanşată pe 19 octombrie.

"În urma rezultatelor înregistrate după primele 3 zile de controale operative în "Dragonul Roşu" (1,3 milioane de lei şi confiscări de 656.841 lei - n.r.), am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfăşoare aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros.

Dacă în celelalte situaţii inspectorii noştri alternează acţiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri şi nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roşu, agenţii economici din acest complex comercial vor fi verificaţi zilnic", a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, preşedintele ANAF.

Mai mult, şeful ANAF a dispus intensificarea acţiunilor de monitorizare, urmând să aducă la Bucureşti inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dubleze forţa de control din Capitală.

Potrivit datelor furnizate de ANAF, de la declanşarea operaţiunii Cristal şi până pe 11 noiembrie, Dragonul Roşu a fost complexul comercial unde s-au aplicat cele mai mari amenzi şi confiscari: 6.452.081 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne