Contract de asasinare pe numele fiicei lui Lavrov. Valoarea contractului: 500 milioane USD

Conform unor noi rapoarte, fiica ministrului rus de Externe Serghei Lavrov a fost ţinta unui contract de asasinare trimis prin email ucigaşului Aleksei Şerstobitov, care deja se află în închisoare pentru alte crime. Agenţiile ruse de informaţii încearcă să ia urma “clientului”.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Captură Foto)

Agenţiile de informaţii au lansat o investigaţie pentru a afla cine a transmis o “comandă” prin email ucigaşului Aleksei Şerstobitov, pentru un "job" de asasinare a fiicei ministrului rus de Externe Serghei Lavrov şi a soţului ei în schimbul unei recompense de 500 milioane de dolari.

Conform unei surse din cadrul organelor de aplicare a legii, agenţiile de informaţii înţeleg absurditatea unei astfel de “comenzi”. Cu toate acestea, când se primesc ameninţări la adresa liderilor de stat şi a oficialilor federali, informaţiile respective sunt verificate indiferent cât de exagerate sau de incredibile ar putea fi.

Un ofiţer retras din cadrul FSB, Alexander Beliaev, sugerează că presupusul client fie a vrut să facă o glumă, fie este nebun, adăugând că indiferent de motiv, respectivul va suporta consecinţele.

“În general, acţiunile acestei persoane pot intra sub incidenţa articolului privind tentativa de omor, când crima nu a fost comisă din motive care merg dincolo de circumstanţele clientului. În plus, mai există un articol de lege, şi anume pentru Periclitarea vieţii unui om de stat”, a mai declarat Beliaev, conform website-ului de ştiri news-4-u.ru.

Ekaterina Vinokurova, unica fiică a ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, s-a născut şi a crescut la New York. Totuşi, în 2014 Evgheni Fiodorov din Duma de Stat a scris pe blogul său că Lavrov şi-a adus fiica în Rusia. Ekaterina este co-director al filialei ruseşti a casei de licitaţii Christie’s iar sotul ei este un om de afaceri important care, în perioada 2011-2014, a condus grupul Summa al lui Ziavudin Magomedov.

Aleksei Şerstobitov, cunoscut sub numele de Alex Soldatul, a fost condamnat în 2008 la 23 ani de închisoare pentru 12 crime şi tentative de omor. În acelaşi timp, nu s-a putut dovedi participarea sa la multe alte crime similare. Se presupune ca în palmaresul lui Şerstobitov se numără zeci de şefi ai lumii interlope şi oameni de afaceri. În timpul anchetelor, asasinul a declarat că nu are niciun regret deoarece niciuna dintre victimele sale nu meritau să trăiască.

În închisoare, Şerstobitov scrie cărţi şi încearcă să îşi joace rolul de expert în domeniul asasinatelor. El consideră că, după capturarea sa, în Moscova crimele au început să fie comise de către amatori. De altfel, Şerstobitov a comentat asasinarea de anul trecut a politicianului rus din opoziţie Boris Nemţov, susţinând că ucigaşul acestuia şi organizatorii operaţiunii au ales cel mai prost loc pentru un asasinat. În plus, dintre cele şase gloanţe trase în Nemţov de la o distanţă de câţiva metri doar patru şi-au atins ţinta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe