Constantin Niţă: Numirea directorului CE Oltenia s-a făcut legal

Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă (DR) şi de Laurenţiu Ciurel (ST), director general al Complexului Energetic Oltenia. (Epoch Times România)
Ioana Statescu
23.01.2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, miercuri, că numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia a fost făcută legal şi că Fondul Proprietatea "poate să critice ce vrea şi cât vrea".

"Fondul Proprietatea poate să critice ce vrea şi cât vrea. Atâta vreme cât a existat un contract valabil făcut cu o firmă străină, atâta vreme cât acea firmă străină a selecţionat directorii, sau lista scurtă de pe care Consiliul de Supraveghere trebuia să aleagă pe cineva, lucrurile au fost legale. Nu are ce să reproşeze. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia avea toate drepturile, chiar dacă era interimar", a declarat Constantin Nită.

Declaraţiile făcute de ministrul delegat pentru Energie vin ca urmare a criticilor aduse de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, cu privire la numirea lui Laurenţiu Ciurel, în funcţia de director general al Complexului Energetic, de către Consiliul de Supraveghere manager privat al unităţii, pentru un mandat de patru ani.

Franklin Templeton consideră că recenta numire a unui nou director general la CE Oltenia nu a fost făcută de un Consiliu de Supraveghere autorizat, iar procesul de selecţie a fost defectuos, fără intervievarea mai multor candidaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor