Consiliul Naţional de Etică nu a fost sesizat cu privire la acuzele de plagiat aduse premierului

Victor Ponta
Victor Ponta (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliu Naţional de Etică (CNE) nu a fost sesizat cu privire la o posibilă problemă de plagiat în cazul premierului Victor Ponta, a precizat joi şeful biroului de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Gabriela Catană.

Întrebată dacă CNE se va autosesiza în cazul acuzaţiilor de plagiat îndreptate împotriva premierului Victor Ponta, reprezentanta ANCS a spus că în regulamentul organismului nu există specificată autosesizarea. Ea a menţionat că membrii Consiliului nu au respins însă ideea abordării acestei probleme.

"În regulamentul Consiliului nu este precizată această speţă de autosesizare. (...) Până acum nu îşi pot exprima o părere privind cazul Ponta. Nu a fost făcută nicio sesizare cu privire la domnul Ponta. CNE nu a respins ideea abordării acestei probleme prin autosesizare", a susţinut reprezentanta ANCS.

Catană a explicat că regulamentul este foarte strict în ce priveşte înregistrarea unei sesizări. Aceasta trebuie depusă la Registratură, însoţită de materialul lucrării vizate de acuza de plagiat şi de cel al lucrării plagiate, precum şi comparaţia făcută între cele două.

Referitor la acuzaţiile de plagiat care îl vizează pe fostul ministru al Educaţiei Ioan Mang, Gabriela Catană a precizat că precedentul Consiliu nu a avut rapoarte preliminare în acest caz.

"Există o abordare cronologică a problemelor. Sunt foarte multe sesizări şi sesizările privind plagiatul domnului Mang sunt de dată relativ recentă. Vor încerca să prioritizeze într-un fel abordarea lor, dar, dacă ar fi după regulamentul CNE, ar dura până ar ajunge la această problemă. După regulamentul de funcţionare al CNE în momentul în care s-a depus sesizarea în termen de 30 de zile trebuie să se prezinte un raport pe acel caz şi concluziile trase. Nu a existat niciun raport, astfel cazul Mang va fi studiat de la început", a explicat Catană.

CNE se va reuni într-o nouă şedinţă în cursul săptămânii viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne