Consilier UNPR preia primăria municipiului Oneşti

Municipiul Oneşti
Municipiul Oneşti (Wikipedia)
Loredana Diacu
23.06.2015

Consilierul local, Alexandru Cristea, de la UNPR, în vârstă de 27 de ani, a fost ales, luni, primar interimar al municipiului Oneşti în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local, informează Realitatea.net.

Cristea preia funcţia rămasă vacantă la sfârşitul săptămânii trecute, după ce Prefectura Bacău a decis eliberarea din funcţie a primarului Laurenţiu Neghină (PDL), condamnat definitiv la opt luni cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă.

Neghină a fost condamnat în dosarul "Corupţie la Bacalaureat", prin care s-a dovedit că îşi obţinuse diploma de finalizare a studiilor liceale ca urmare a mitei acordate unor angajaţi ai Liceului teoretic din Podu Turcului.

La sfârşitul săptămânii trecute, a demisionat din funcţie şi viceprimarul oraşului, Nicolae Gnatiuc (PSD), municipiul rămânând astfel fără conducere.

Potrivit onestiul.ro, Alexandru Cristea are o bogată experienţă în managementul afacerilor, îndeosebi în zona atragerii de fonduri europene. Absolvent al Colegiului Naţional “Grigore Moisil” din Oneşti şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Bacău, Cristea a intrat în politică în 2012 când a candidat pe listele UNPR pentru funcţia de consilier alături de primarul Laurenţiu Neghină. Cristea are Masteratul în Comunicare Organizaţională şi Resurse Umane obţinut în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.

Conform sursei citate, din 2008 Cristea este administratorul unei societăţi comerciale care prestează servicii de consultanţă în atragerea de fonduri europene, postură din care a reuşit să atragă fonduri nerambursabile în valoare de sute de mii de euro pentru firme din Oneşti şi din ţară. De asemenea, în urmă cu 10 ani, Alexandru Cristea a pus bazele unuia din cele mai importante proiecte sociale din Oneşti, Asociaţia de Tineret Onestin, ONG care a devenit, între timp, cea mai activă organizaţie de tineret din Oneşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor