Compozitorul italian Ludovico Einaudi cântă la pian deasupra oceanului (video)


Compozitorul italian Ludovico Einaudi
Compozitorul italian Ludovico Einaudi (Greenpeace)

Prestigiosul pianist italian şi compozitor, Ludovico Einaudi, a oferit un concert unic, organizat de Greenpeace. Spectaculosul scenariu îl prezintă pe celebrul pianist cântând la pianul său cu coadă pe o platformă plutitoare care înfăţişează un aisberg în faţa gheţarului Wahlenbergbreen (din Svalbard, Norvegia). Scopul concertului este de a atrage atenţia asupra retragerii suprafeţei de gheaţă din Arctica şi a cere măsuri pentru protejarea schimbărilor climatice.

Einaudi, care a creat o piesă pentru acest eveniment special - Elegia per l'Arctico, a călătorit în Arctica la bordul navei Greenpeace, Arctic Sunrise. Călătoria prestigiosului pianist italian coincide cu deschiderea Reuniunii Comisiei OSPAR (Comisia Internaţională pentru Protecţia mediului marin al Atlanticului de Nord-Est) în Tenerife, Insulele Canare, Spania. Cu ocazia acestei reuniuni s-ar putea asigura crearea primei zone protejate în apele internaţionale din zona Oceanului Arctic.

Vocea lui Einaudi, prin intermediul muzicii sale, se alătură celor opt milioane de oameni din întreaga lume care, conform asociaţiei de protejare a mediului, Greenpeace, solicită protejarea regiunii arctice.