Complexul Energetic Hunedoara trimite 600 de persoane în "concediu în aşteptare"

Angajaţii CEH vor fi trimişi, prin rotaţie, în concedii în aşteptare, pe durata cărora vor încasa doar 75% din salariu.
Sindicalişti şi muncitori din Complexul Energetic Hunedoara
Sindicalişti şi muncitori din Complexul Energetic Hunedoara (facebook.com)

În jur de 600 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, majoritatea personal TESA, vor fi trimişi în "concedii în aşteptare", prin rotaţie, începând cu data 4 martie, relatează gândul.info. Prin această măsură, CEH, societate aflată în insolvenţă, ar urma sa facă o economie de 1,2 milioane de lei lunar.

Pe durata întreruperii temporare a activităţii, salariaţii care nu desfăşoară activitate beneficiază de o indemnizaţie în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. În timpul concediului în aşteptare, angajaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii acestora.

"Măsura întreruperii temporare a activităţii se aplică personalului TESA din cadrul structurii executive şi a sucursalelor EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv, Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva, pe o durată de 10 zile/persoană, cu excepţia personalului pentru care s-a aplicat măsura de reducere a salariilor de bază în vederea reducerii cheltuielilor. Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face, pentru fiecare salariat, prin decizia directorului general, respectiv a directorului sucursalei”, se arată într-un comunicat remis de CEH.

Complexul Energetic Hunedoara are circa 6.300 de angajaţi. De la intrarea în insolvenţă a companiei, aceştia au organizat numeroase proteste, temându-se să nu-şi piardă locul de muncă.