Complexul Energetic Hunedoara a decis intrarea în insolvenţă

La doar câteva ore de la vizita noului ministru al Energiei, Victor Grigorescu, care s-a plâns de situaţia absolut dezastruoasă pe care a găsit-o la Complexul Energetic Hunedoara, managementul companiei a decis intrarea în insolvenţă.
Sindicalişti şi muncitori din Complexul Energetic Hunedoara
Sindicalişti şi muncitori din Complexul Energetic Hunedoara (facebook.com)

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia, luni seară, iar a doua zi cererea de insolvenţă voluntară a fost deja depusă, relatează hotnews.ro.

La Tribunalul Hunedoara există un dosar cu 18 cereri ale creditorilor de intrare a CE Hunedoara în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat în aprilie, însă până acum compania a reuşit să obţină o serie de amânări ale deciziei. Următorul termen e pe 7 ianuarie 2016.

Potrivit publicaţiei amintite, care citează surse din sector, administrator judiciar ar putea fi numită EuroInsol, firmă de insolvenţă deţinută de Remus Borza, actual administrator judiciar al Hidroelectrica.

În acest caz se pune problema dacă nu apare o situaţie de conflict de interese. EuroInsol ar urma sa fie administratorul judiciar a doi producători de energie, fapt care ridică întrebarea legată de un posibil conflict de interese. Acest conflict de interese ar putea fi rezolvat printr-o ieşire rapidă a Hidroelectrica din insolvenţă, cel târziu în vară.

"Situaţia financiară a companiei este dezastruoasă şi temerea principală este că putem ajunge chiar la un faliment. O astfel de situaţie este complet inadmisibilă pentru că ne-am vedea puşi în faţa unei probleme sociale enorme în Valea Jiului şi a unei probleme de siguranţă a sistemului energetic naţional", a scris luni, pe contul său de Facebook, ministrul Energiei Victor Grigorescu. Detalii aici.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne