Compania Amazon scoate de la vânzare un volum care critică teoria transgender

Matrix
 
Matrix  

Gigantul comerţului online Amazon a scos din oferta sa o carte care se referă la problemele legate de ideologia transgender. Autorul volumului s-a plâns că nu a fost notificat, iar compania nu a oferit nicio explicaţie.

Cartea „Când Harry a devenit Sally: Răspunsul la momentul transgender”, de Ryan Anderson, a fost eliminată de Amazon în jurul datei de 21 februarie. Momentul exact este greu de identificat deoarece autorul, care este preşedintele grupului de reflecţie Ethics and Public Policy Center din Washington, a aflat despre această mutare doar atunci când publicul l-a informat că nu poate găsi cartea în inventarul gigantului online, potrivit declaraţiei pe care a dat-o publicaţiei Daily Caller.

„Sper că ţi-ai cumpărat deja exemplarul, pentru că Amazon tocmai mi-a retras cartea 'Când Harry devine Sally: Răspunsul la momentul transgender' de pe rafturile sale cibernetice”, a scris Anderson într-un tweet din 21 februarie.

În după-amiaza zilei de 22 februarie, linkurile websitului Amazon atât către copiile pe hârtie, cât şi electronice ale cărţii duc la pagini cu mesaje de eroare.

Publicată în urmă cu trei ani, cartea susţine că efortul de a încuraja persoanele care se simt de un gen diferit pentru a le face să se supună procedurilor de schimbare a sexului este condus mai degrabă de ideologie decât de sfaturi medicale solide, potrivit lectorului de politică al Universităţii Princeton, Matthew Franck, care a recenzat-o în 2018.

„Ryan T. Anderson a scris cartea definitivă despre fenomenul transgender - cuprinzând aspecte din medicină, psihologie, cultură, sociologie, drept şi politică publică”, a spus Franck. „Procedând astfel, este posibil să fi salvat minţile şi corpurile - poate chiar vieţile - unor oameni pe care nu îi va cunoaşte niciodată.”

Amazon nu a răspuns la o solicitare din partea Epoch Times pentru comentarii.

Cartea a dispărut în aceeaşi perioadă în care Anderson a publicat un articol în New York Post criticând un proiect de lege promovat de administraţia Biden, care ar eticheta orientarea sexuală şi identitatea de gen drept categorii protejate în baza Legii drepturilor civile din 1964.

„Proiectul de lege ar acţiona ca o sabie - pentru a-i persecuta pe cei care nu îmbrăţişează ideologii de gen proaspăt-scornite”, a scris Anderson. „Ar deforma sexualitatea binară care este scrisă literalmente în codul nostru genetic şi este fundamentală pentru multe dintre legile noastre, nu în ultimul rând legile care protejează egalitatea, siguranţa şi intimitatea femeilor.”

Congresul ar putea procesa proiectul de lege încă din această săptămână.

Ideologia transgender a devenit unul dintre punctele focale ale politicii progresiste de extremă stânga. Se potriveşte modelului teoriilor critice „intersecţionale” cvasi-marxiste care împart societatea în „opresori” şi „oprimaţi”, pe baza unor caracteristici precum rasa şi „identitatea de gen”.

Luna trecută, preşedintele Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care a solicitat guvernului redefinirea tuturor politicilor şi reglementărilor privind discriminarea bazată pe sex pentru a include „identitatea de gen”.

Textul ordinului executiv indică faptul că sporturile, băile şi vestiarele destinate exclusiv femeilor din instituţiile cu finanţare federală, cum ar fi şcolile, vor trebui să fie deschise bărbaţilor biologici care se consideră femei şi viceversa. De asemenea, injectează „identitate de gen” în definiţia discriminării sexuale în locuinţe, la locul de muncă şi în punctele de îngrijire a sănătăţii.

În nomenclatura progresistă, „identitatea de gen” este un concept fluid care include orice lucru cu care o persoană se identifică la un moment dat, în funcţie de sentimentele sale (subiective).

Aproximativ 2,1 la sută dintre studenţi se declară transgender, potrivit sondajului făcut de National College Health Assesment (pdf). Doar aproximativ 0,3 la sută se identifică drept transgender de la bărbat la femeie sau de la femeie la bărbat. Pentru ceilalţi 1,8 la sută, cele mai populare identităţi de gen erau „Non-binare”, „Genderfluid”, „Genderqueer” şi „Identitatea mea nu este listată”.

Discuţiile online între indivizi care se consideră aparţinând noilor categorii sexuale indică faptul că autoidentificarea lor se poate schimba de la o zi la alta. Uneori, ei se pot considera femei, alteori bărbaţi, androgini, sau unul dintre multele alte „sexe” alternative.

Cazul lui Anderson nu marchează primul incident când Amazon pare să se angajeze în cenzură pe acest subiect.

Anul trecut, jurnalista Abigail Shrier a declarat că Amazon a refuzat publicitatea plătită pentru cartea sa „Daune ireversibile: nebunia transgender care ne seduce fiicele”.

Amazon nu a răspuns la o solicitare anterioară de comentarii cu privire la decizia respectivă.

În noiembrie 2020, Target a eliminat cartea lui Shrier din ofertele sale, după ce activiştii curentului transgender s-au plâns online de ea.

Target a anulat apoi decizia, în urma unei reacţii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură