Comisia Europeană nu va plăti rambursările pentru unele programe în 2012

Rambursările pentru unele programe finanţate din fonduri europene nu vor fi plătite de Comisia Europeană în 2012, aşa cum a fost estimat în mod "hiper-optimist", a anunţat premierul Ponta. Pentru a se rezolva această problemă, ministrului de resort va merge la Bruxelles la începutul anului viitor, imediat după sărbători.
. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.12.2012

Rambursările pentru unele programe finanţate din fonduri europene nu vor fi plătite de Comisia Europeană în 2012, aşa cum a fost estimat în mod "hiper-optimist", a anunţat premierul Ponta. Pentru a se rezolva această problemă, ministrului de resort Eugen Teodorovici va merge la Bruxelles la începutul anului viitor, imediat după sărbători, şi va discuta cu comisarii europeni.

Pentru Programul Operaţional de Mediu, plăţile de la Comisia Europeană s-au efectuat anul acesta, însă nu s-a întâmplat la fel la toate programele cu finanţare europeană.

"Domnul ministru Teodorovici, după 1 (ianuarie - n.r.) mergeţi imediat la Bruxelles să discutaţi cu comisarul Hahn şi cu comisarul Andor, să discutaţi direct ceea ce avem de făcut de la începutul anului", i-a cerut Ponta lui Teodorovici.

Pentru Programul Operaţional Regional (POR) au intrat deja fonduri la buget. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost parţial deblocat, un nou audit fiind însă aşteptat la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor