Comisia Europeană aşteaptă un răspuns de la Ponta, deşi el susţine că l-a dat vineri

(photos.com)
Cristina Boiangiu
16.07.2012

După ce premierul Victor Ponta a afirmat că a răspuns încă de vineri la solicitările primite de la Comisia Europeană în legătură cu situaţia din România, un oficial de la CE a declarat azi că aşteaptă încă un răspuns de la prim-ministrul român.

Purtătorul de cuvânt de la CE, Olivier Bailly, a afirmat că nu a primit oficial o scrisoare finală din partea autorităţilor române, iar Executivul european aşteaptă "confirmarea angajamentelor scrise ale Guvernului".

"Nu este timp de pierdut şi această scrisoare trebuie să ajungă urgent", a insistat Bailly. Premierul Ponta a promis să răspundă urgent solicitărilor şi chiar a afirmat vineri că a făcut acest lucru, însă oficialii CE spun că nu au primit nimic.

Vineri, Ponta a afirmat că a trimis "un răspuns la cele 11 puncte ridicate" de Jose Barroso, preşedintele Comisiei Europene. CE a cerut USL, care a preluat puterea, să ofere garanţii ferme cu privire la independenţa justiţiei şi "respectarea imediată" a deciziilor Curţii Constituţionale.

Bailly a declarat că CE va adopta miercuri cele două rapoarte privind Bulgaria şi România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, iar cel pentru România va "reflecta poziţia Comisiei cu privire la ultimele evenimente din această ţară", a precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor