CE va opri plata la un tronson de autostradă pentru "neregularităţi şi suspiciuni de fraudă"

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Oficialii de la Comisia Europeană pregătesc un document prin care vor anunţa autorităţile din România că vor opri plata la tronsonul de autostradă Nădlac-Arad pentru că au identificate "neregularităţi şi suspiciuni de fraudă". Premierul Ponta a confirmat intenţia celor de la CE şi a dat vina pe miniştri PDL care ar fi atribuit un contract cu dedicaţie unei firme apropiate lor.

"Nu ştiu dacă am voie să vă dau toate datele, eu le am, evident. Pierdem o mulţime de bani şi oprim o bucată de autostradă extrem de importantă, bucata Arad-Nădlac, pentru că PDL şi miniştrii de atunci au dat cu dedicaţie contracte la firma apropiată lor, care firmă a luat banii şi...", a precizat Ponta.

Comisia Europeană urmează să întrerupă una din plăţile solicitate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru un contract de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac. Informaţia apare într-un document redactat după discuţia pe care ambasadorul României la UE, Mihnea Motoc, a avut-o pe 3 iulie, cu Walter Deffaa, directorul general al DG REGIO (Directoratul General pentru Politică Regională al Comisiei Europene) şi Angela Martinez-Sarasola, şefa Unităţii pentru România din cadrul acestui directorat.

Autostrada Nădlac-Arad este realizată de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, care lucrează la un tronson, şi compania germană Alpine Bau, la cel de al doilea.