Comisarul european pentru afaceri interne spune că România poate intra în Schengen foarte curând

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, consideră că România şi Bulgaria pot intra în spaţiul Schengen foarte curând.
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.02.2012

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, consideră că România şi Bulgaria pot intra în spaţiul Schengen foarte curând.

Malmstrom a făcut această declaraţie la o dezbatere la nivel înalt organizată de Alianţa Progresistă a Socialiştilor si Democraţilor Europeni (S&D), în cursul căreia grupul a cerut guvernelor UE să renunţe la opoziţia faţă de reforma Schengen, bazată pe o mai mare libertate de mişcare şi pe coopeare.

"Trebuie să ajungem la un echilibru corect între libertatea de mişcare şi securitate, dar, în niciun caz, nu ar trebui să prevaleze preocupările legate de securitate asupra libertăţii de mişcare în UE, a declarat Ioan Enciu, europarlamentar S&D şi raportor pentru reforma guvernanţei Schengen.

"Aceasta ar trebui să se aplice şi în cazul cetăţenilor bulgari şi români, victime ale populismului şi judecăţilor oportuniste. Este inacceptabil ca, în pofida respectării totale a criteriilor Schengen, cele două ţări să fie ostracizate", a adăugat el.

Liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, a comentat că "guvernanţa Schengen trebuie îmbunătăţită, sporind libertatea de circulaţie a cetăţenilor ş asigurând respectarea regulilor de către toţi cetăţenii şi toate guvernele".

"Din păcate, unele îmbunătăţiri esenţiale sunt în prezent într-un impas parţial, în condiţiile în care unele ţări UE refuză să negocieze o reformă progresistă cu Parlamentul Europeană", a precizat Swoboda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor