Colegiul Coşbuc, reabilitat şi modernizat. Trei dintre cei patru membri USR care au urnit proiectul nu mai sunt în partid
alte articole
Luni 13.01.2020, la ora 09:00, va avea loc inaugurarea colegiului reabilitat “George Coşbuc”, eveniment ce marchează faptul că unitatea de învăţământ îşi primeşte elevii şi profesorii în condiţii mult mai bune, condiţii pe care, de altfel, ar trebui să le regăsim în şcolile din întreaga ţară.
Reabilitarea unităţii de învăţământ (care a presupus şi înlocuirea pereţilor de compartimentare cu probleme care, la primul cutremur riscau să cadă peste copii) sunt rezultatul a aproximativ patru ani de eforturi, întâlniri şi discuţii cu consilieri, jurişti şi directori direcţii CGMB, Consiliul Local Sector 2, DGAPI-S2, primar şi vice-primar PS2 şi vice-primar PMB, în comisiile de specialitate, şedinţele de Consiliu, Consiliul de administraţie al Colegiului G.Coşbuc, documente trimise, la cerere, către aceste instituţii, verificări personale ale problemelor legate de clădirea respectivă, a explicat pentru Epoch Times Cristina Neagu, fost consilier USR în Consiliul Local al Sectorului 2. Între timp, Cristina Neagu a demisionat, după suspendarea din partid a colegului său, Adrian Alexandru, ea considerând injustă această suspendare.
Concret, potrivit Cristinei Neagu, patru dintre membrii USR au reuşit să obţină într-un final acordul la alăturarea Colegiului Coşbuc lângă celelalte 14 unităţi de învăţământ, care urmau să intre în programul de reabilitare şi modernizare.
Interesant este că doi dintre oamenii care au pus umărul la acest efort de care vor beneficia elevi şi profesori nu mai sunt în USR, iar altul, Adrian Alexandru, lider de grup, care a ajutat pro-bono acest proiect, nefăcând parte din Consiliul de administraţie al Colegiului - a fost suspendat de către BN al USR, la propunerea BL al USR-S2.
Concret, Cristina Neagu, membru şi al Consiliului de administraţie al Colegiului Coşbuc de la care a pornit acest demers şi care nu s-a oprit până când rezultatul nu a fost pozitiv, a demisionat între timp din USR, fiind obligată prin lege să demisioneze şi din postul de consilier. Cel de al doilea membru USR-S2 demisionat este chiar un arhitect care a făcut parte din echipa de suport a consilierilor ajutând tot pro-bono la acest proiect. În plus, arhitectul a analizat lună de lună PUD-urile ce urmau a fi supuse la vot în şedinţele de Consiliu, lunare, sesizând problemele existente şi propunând colegilor consilieri cum ar trebui votat (DA, NU sau Abţinere), funcţie de legalitatea sau ilegalitatea acestora şi existenţa sau nu în aceste PUD-uri ale actelor necesare.
Merită menţionat că Neagu Cristina, consilierul de la care a pornit lupta pentru reabilitarea acestui colegiu, a realizat alături de o mână de colegi de filială un proiect de reabilitare şi întreţinere a 136 locuri de joacă din Sectorului 2 (luând modelul colegei consilier Manuela Mureşan de la CLS1, cu modificările de rigoare). Proiectul a fost votat în 2018 (HCL 317/2018) şi se aştepta a fi pus în lucru. Potrivit Cristinei Neagu, în martie 2019 s-a propus însă încetarea aplicabilităţii acestui proiect! Probabil pentru că dădea prea mult de lucru ADP-S2.
Cât despre Adrian Alexandru, consilierul suspendat de filiala USR-S2, acesta s-a remarcat prin numeroase realizări, a explicat Cristina Neagu pentru Epoch Times. Enumerăm câteva dintre acestea:
-
Realizarea Şedinţelor de consiliu, publice.
-
Înfiinţarea comisiei de transparenţă.
-
Desfăşurarea Comisiilor de specialitate (de 16 ani nu mai aveau loc.
-
A reuşit ca PS2 să fie prima primărie din Bucureşti în care s-a aprobat un regulament de acordare a fondurilor nerambursabile pentru ONG-uri pe baza legii 350/2005.
-
Diminuarea contractelor individuale de mentenanţă pentru programele de contabilitate din învăţământ (buget 500.000 euro/an), care au adus economii mari la buget.
-
Ca membru al Comisiei de buget, la rectificarea bugetară de pe 05 decembrie 2017, convingerea celorlalţi consilieri ai acestei comisii, să aloce resurse pentru depăşirea situaţiei de criză de la Spitalul Sf.Pantelimon, folosind în primă instanţă bugetul alocat cultelor (pentru sănătate, bugetul alocat de către primăria S2 fiind 0).
-
În 2017 şi 2018, dezbaterea în premieră cu cetăţenii în sediul primăriei cu executivul, a bugetului anual, iar în 2018 obţinerea prezentării online în premieră, în format prelucrabil.
-
După o muncă de 1 an de zile pe partea problemelor de salubrizare existente în S2, începută în toamna anului 2017, în septembrie 2018 a obligat conform legii, PSD-ul, să scoată caietul de sarcini aferent licitaţiei pentru delegarea serviciului de salubrizare pentru respectarea unei decizii ÎCCJ din 14.06.2018.
-
Suspendarea taxei de habitat în prima versiune şi obţinerea dezbaterilor cu cetăţenii pe tema acestei taxe după ce a fost votată ilegal.
-
Program de formare a personalului din creşe şi din instituţiile integrate, creşă/grădiniţă, pe model danez (educaţie timpurie).
Întrebarea care se ridică în aceste condiţii, potrivit Cristinei Neagu este: "De ce oamenii care chiar fac ceva pentru sector şi pentru Administraţia locală sunt daţi la o parte sau aduşi în starea de a părăsi de bunăvoie USR-ul?!".
Vă prezentăm în continuare câteva imagini de la Colegiul Coşbuc înainte şi după reabilitare.