Colaborare politică surprinzătoare dacă Macovei iese preşedinte

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)
Alexandru Trocan
03.10.2014

Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, nu mai vrea să audă de coabitare în cazul în care va ocupa funcţia de preşedinte al României. Aceasta a precizat, însă, la RFI, că va colabora şi cu Ponta, şi cu PSD. Monica Macovei a fost ministru al justiţiei în perioada 2004-2007, iar din 2009 este europarlamentar, fiind realeasă în 2014. Candidata independentă l-a acuzat în trecut în mai multe rânduri pe Ponta că ar fi corupt şi incompetent.

“Da, voi lucra şi cu Ponta, sigur că e un dat. Voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul şi voi aduna pe toată lumea la masă, toate partidele din Parlament şi voi spune: acesta e programul meu, asta aş vrea să faceţi”, a declarat Macovei la RFI, citată de evz.ro.

"Cuvântul coabitare eu nu-l voi folosi. Sună urât, nu-mi place şi avem experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta, inclusiv pe justiţie şi a fost o catastrofă. Eu aş spune: hai să lucrăm împreună!", a conchis fostul ministru al justiţiei.

Monica Luisa Macovei a vorbit şi despre măsuri ce trebuie luate şi principii ce trebuie luate pentru bunul mers al ţării.

”În educaţie, dacă am zis 6% din PIB, să nu fie pe hârtie, să fie în realitate. În sănătate, iarăşi, 6%, asta-i media europeană, atât vrem. Am şi făcut calculul: patru mii de medici care pleacă din România pe an, îi aducem înapoi sau le oferim această posibilitate, pentru cine vrea să vină înapoi. Ne costă 250 de milioane de euro. Dar ne-a costat un miliard de euro, ca să investim în pregătirea lor ca doctori", şi-a enumerat ideile candidata independentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor