Coadă de tiruri la Vama Nădlac, după ce accesul camioanelor în Ungaria a fost oprit patru zile

(photos.com)
Epoch Times România
24.10.2012

Sute de autotrenuri au format, miercuri, o coadă de aproximativ 8 kilometri pe DN 7, aşteptând să tranziteze Vama Nădlac pentru a ajunge în Ungaria, iar circulaţia autoturismelor a fost deviată pe un drum judeţean, după ce accesul autocamioanelor în Ungaria a fost restricţionat timp de patru zile.

Miercuri la amiază aşteptau să iasă din ţară aproximativ 500 de autotrenuri.

Conform autorităţilor de frontieră arădene, interdicţia de a se circula în Ungaria cu automarfare este aplicată la sfârşit de săptămână, fiind valabilă doar de sâmbătă dimineaţă şi până duminică seară. Accesul tirurilor spre ţara vecină a fost, însă, interzis acum şi luni şi marţi, deoarece a fost sărbătorită Ziua Naţională a Ungariei, astfel că au fost patru zile în care camioanele nu au putut circula pe teritoriul acestei ţări.

Primarul oraşului arădean Nădlac, Vasile Ciceac, a afirmat că autotrenurile au format o coadă de opt kilometri, iar traficul autoturismelor a fost deviat prin Semlac – Şeitin, atât spre frontieră, cât şi spre muncipiul Arad, deoarece o bandă a DN 7 este complet blocată de camioanele care staţionează.

„Tirurile au format o coadă de 8 kilometri. Eu, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Locale, suntem de dimineaţă în drum pentru a evita blocajele. Aşa se întâmplă de fiecare dată când se formează cozi de tiruri. Soluţia ar fi să se lărgească DN 7, pe raza oraşului Nădlac, cu încă o bandă”, a spus Vasile Ciceac.

Autorităţile de frontieră au declarat că se lucrează pe două benzi pe sensul de ieşire din ţară, pentru traficul greu.

Din cauza timpilor de aşteptare mari, mai mulţi şoferi care aşteaptă să tranziteze vama s-au declarat nemulţumiţi, aceştia afirmând că vor ajunge cu întârziere la destinaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor