Clotilde Armand: "Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni"

Nu evenimentele stradale „ştrangulează” traficul în Bucureşti, aşa cum s-a exprimat Gabriela Firea, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraş, lipsa unei şosele de centură la nivel de autostradă şi absenţa unui sistem funcţional de management al traficului, atrage atenţia Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Epoch Times România)

Gabriela Firea vrea să-i pedepsească pe bucureşteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale şi sportive stradale, opinează Clotilde Armand, la scurtă vreme după de noul primar al Capitalei a anunţat ca şi-a propus să nu mai dea aprobări pentru organizarea de evenimente stradale în centrul Capital, pentru ca traficul auto să nu fie perturbat.

"Intenţia doamnei primar Gabriela Firea de a interzice organizarea evenimentelor culturale şi sportive care se desfăşoară pe străzile din centrul Bucureştiului se doreşte a fi o lovitură dată vieţii culturale a oraşului şi până la urmă locuitorilor capitalei.

Pentru doamna Firea nu este suficient că bucureştenii trăiesc într-una dintre cele mai poluate capitale europene, că au parte de foarte puţin spaţiu verde (de fapt din ce în ce mai puţin, ca urmare a punerii în aplicare în mod ilegal a proiectelor de betonare atât de dragi primarului PSD al sectorului 3 – Robert Negoiţă), că în Bucureşti se construieşte haotic şi se distruge sistematic patrimoniul arhitectural al oraşului, sau că sistemul centralizat de termoficare al oraşului este aproape falimentar.

Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale şi sportive stradale care dau farmec vieţii oraşului şi sunt până la urmă un semn de normalitate.

Iar pretextul acestei interdicţii este unul vizibil. Nu astfel de evenimente „ştrangulează” (sic!) traficul în Bucureşti, aşa cum s-a exprimat doamna Firea, ci lipsa parcărilor la intrarea în oraş, lipsa unei şosele de centură la nivel de autostradă, absenţa unui sistem funcţional de management al traficului.

Fără autorizaţii eliberate de municipalitate, evenimente precum Street Delivery, Spotlight, Femei pe Mătăsari, concertele de anvergură, maratonul şi semi-maratonul de la Bucureşti, evenimente cu zeci de mii, dacă nu sute de mii de participanţi, nu s-ar mai putea organiza.

Îi recomandăm doamnei Firea ca în loc să interzică accesul bucureştenilor la cultură şi sport să demareze în sfârşit construcţia unei noi săli polivalente, sau a unei arene de tenis moderne, pentru că este inadmisibil ca o capitală de talia Bucureştiului să nu dispună încă de o astfel de construcţie modernă şi să piardă organizarea unor evenimente sportive importante, aşa cum este Openul de tenis de la Bucureşti, mutat de organizatori la Budapesta.", scrie, pe Facebook, Clotilde Armand, consilier USB la sectorul 1.

Reamintim că Firea a anunţat duminică, la Antena 3, că nu mai doreşte ca străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend, relatează Agerpres. Mai mult, Firea a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple!

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'ştrangulezi' circulaţia cu evenimente — care este foarte bine că se organizează — dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a declarat Firea la Antena 3.

Firea a mai precizat că i-a anunţat deja pe toţi directorii care se ocupă de aceste aprobări că se vor întâlni luni dimineaţă, iar aşa ceva nu se va mai întâmpla.