Victor Grigorescu: Am început o "Revoluţie tăcută" în energie, nu o "Răscoală"

Guvernul Cioloş a început transparentizarea în domeniul energiei. Ministrul Victor Grigorescu încearcă acum să ia "valul care ascunde hoţiile şi sub care se ascund cei care au distrus cu lăcomie companiile de stat".
Victor Grigorescu
Victor Grigorescu (Facebook.com/Victor Grigorescu)

Ministrul Energiei Victor Grigorescu anunţă că a dat startul unui proces de transparentizare ireversibil pe care îl va instituţionaliza în aceste ultime luni.

"Am început o "Revoluţie tăcută" în energie. Nu o "Răscoală", cum ne cer multe voci. Suntem un stat de drept şi doar infractorii îşi pot permite să sară legea. Am început o transparentizare ireversibilă pe care o vom instituţionaliza în aceste ultime luni. Nu mă aştept să fim lăudaţi în public pentru acest lucru.

Săptămâna asta am publicat primul raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei pornit de la o sesizare a Avertizorului de Integritate. A trecut aproape neobservat. Aşa cum trec multe dintre schimbările pe care acest Guvern le face. E firesc, pentru că nu suntem în situaţia în care şobolanii să părăsească corabia de teamă, ci îşi ascut ghearele şi colţii pentru perioada grea care urmează", a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Victor Grigorescu a subliniat că proiectul "Transparenţă în energiei" este unul vital pentru Guvernul Cioloş şi şi-a exprimat speranţa că-i va avea alături pe reprezentanţii societăţii civile pentru ca "împreună să reuşim să luăm valul care ascunde hoţiile şi sub care se ascund cei care au distrus cu lăcomie companiile de stat."

Cu o zi în urmă, ministrul Energiei s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale, care au răspuns invitaţiei lansate de Ministerul Energiei în cursul săptămânii trecute.

În cadrul întâlnirii au avut loc consultări cu privire la realizarea unei platforme prin care să se realizeze transparentizarea companiilor aflate sub autoritatea Ministerului Energiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne