Ciuperci umplute cu carne - un aperitiv rapid şi gustos

Ciuperci umplute cu carne
Ciuperci umplute cu carne (Maria Matyiku / Epoch Times)

Ciupercile umplute cu carne tocată fac parte din categoria acelor aperitive delicioase care se prepară uşor şi rapid, fiind apreciate în egală măsură de copii şi adulţi. Având avantajul că se pot prepara şi cu o zi sau două înainte de petrecere, ciupercile umplute sunt un aperitiv destul de popular şi la îndemâna oricui.

Ingrediente:

500 gr ciuperci,
300 gr carne tocată,
câteva fire ceapă verde sau o jumătate de ceapă albă de mărime medie,
3-4 linguri de pesmet,
1-2 ardei proaspeţi sau congelaţi,
1 dovlecel (opţional),
câteva fire de pătrunjel,
sare şi piper după gust

Modul de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180 ° C.
Se îndepărtează cu grijă picioruşele ciupercilor, care apoi se toacă mărunt. Ceapa şi câteva felii de ardei se taie mărunt.

Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa tocată, împreună cu ardeii mărunţiti şi ciupercile şi se fierbe aproximativ 3 - 4 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

Se reduce temperatura la mediu şi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc până când aceasta începe să îşi schimbe culoarea. Se dă deoparte şi se adaugă pesmetul, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust. Dacă doriţi puteţi adăuga în compoziţie şi câteva linguriţe de pătrunjel verde tocat.

Pălăriuţele ciupercilor se umplu generos cu amestecul de carne. Opţional, ciupercile se pot orna pe deasupra cu două feliuţe de ardei. Ciupercile se pun într-o tavă şi se dau la cuptor, pe grătarul din mijloc.

Se coc aprox. 25 de minute, până când ciupercile devin aurii.

Între timp, dovlecelul se taie în felii rotunde de 1/2 cm grosime. Feliile de dovlecel se pot prăji pe plită sau în cuptor.

Ciupercile se scot din cuptor şi se aşează peste feliile de dovlecel. Se transferă pe un platou de servire, şi se garnisesc cu pătrunjel. Se servesc cât sunt calde.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.