Ciudata zonă din Oceanul Atlantic care îngrijorează oamenii de ştiinţă


Zona localizată la sud de Groenlanda şi Islanda a apărut în luna ianuarie 2015
Zona localizată la sud de Groenlanda şi Islanda a apărut în luna ianuarie 2015 (La Gran Epoca)

Zona a fost localizată la sud de Groenlanda şi Islanda şi a apărut în luna ianuarie 2015

National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), a raportat că de la începutul acestui an în Oceanul Atlantic există o suprafaţă de mare misterioasă, situată la sud de Groenlanda şi Islanda.

În urma studiilor efectuate, s-a constatat că această zonă este cea mai rece de pe planeta Pământ şi că, teoretic aceasta nu ar trebui să existe. Întreaga planetă este supraîncălzită din cauza schimbărilor climatice, "celebra" încălzire globală, în timp ce această parte misterioasă a oceanului continuă să se răcească, temperaturile scăzute înregistrate ajungând dincolo de logică.

Care este motivul?

Potrivit primelor investigaţii, totul s-ar datora schimbărilor climatice şi a gheţarilor care se topesc. Imensele iceberguri se dizolvă lent, producând în această zonă un dezechilibru extrem datorat încălzirii globale. Drept consecinţă apar fenomene bizare, cum ar fi această zonă extrem de rece care ştiinţific nu se poate explica. În realitate, adevăratele cauze ale acestui fenomen ciudat încă nu se cunosc. Specialiştii au întâlnit o altă provocare.

Având în vedere gravitatea consecinţelor climatice, oamenii de ştiinţă fac un apel puternic de conştientizare, pentru a salva planeta.