Cîţu, replică acidă pentru PSD: De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Şeful Finanţelor publice, Florin Cîţu, le-a dat o replică acidă celor de la PSD, care s-au întrebat retoric pe pagina oficială de Facebook a partidului "de ce ascunde" PNL bugetul pe anul 2021.

"De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea psd-iştilor 'de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021' nu se poate răspunde decât cu o altă întrebare: de ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile? (...) Aşadar, care este raspusul la întrebarea 'de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021'? Pentru că este ILEGAL!", a declarat Florin Cîţu.

Invocând articolul 35^1, ministrul de Finanţe a arătat că, în cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

a) Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea noului Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

"Asta se întâmplă când trei ani de zile eşti preocupat DOAR de furat şi de schimbat legile justiţiei ca să nu mergi la puşcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citeşti legile modificate tot de oamenii tăi. Credeţi că acum socialiştii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?", a adăugat Cîţu.

Ce scriau pesediştii pe Facebook: "De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuţiilor cu Fondul Monetar de Investiţii, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – aşa cum au mai făcut! – salarii şi să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an".