Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă pe raza judeţelor afectate de viscol

(BEN STANSALL/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
25.01.2013

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă, în prezent nefiind linii închise şi nici trenuri blocate, a comunicat vineri Ministerul Transporturilor (MT).

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

În ceea ce priveşte domeniul naval, MT informează că există doar o cale navigabilă închisă, respectiv Bara Sulina din cauza vântului. Nu există porturi închise pentru navigaţie sau nave blocate.

Pe domeniul aerian, din cauza condiţiilor meteorologice, au existat mici probleme la aterizare pe aeroporturile din Iaşi şi Cluj Napoca. În momentul de faţă, nu există aeroporturi închise şi se opereaza normal, în condiţii de iarnă.

Ministerul Transporturilor recomandă tuturor celor care doresc să călătorească în perioada urmatoare să se informeze din timp asupra condiţiilor de călătorie la numerele de telefon ale companiilor aeriene sau aeroporturilor de unde urmează să decoleze.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seară o nouă avertizare cu cod portocaliu de vânt puternic, precipitaţii abundente şi viscol pentru şapte judeţe din zona Moldovei, în timp ce pentru mai multe zone ale ţării se menţine avertizarea meteo cu cod galben pe durata sfârşitului de săptămână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor