Stroe: De o săptămână s-a cerut o freză la Vaslui, domnii de la CNADR, când trimiteţi freza?

Epoch Times România
25.01.2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a cerut poliţiei rutiere să nu aibă ”niciun fel de milă” faţă de şoferii care nu respectă indicaţiile şi s-a arătat nemulţumit de faptul că CNADR şi Ministerul Energiei nu au acţionat aşa cum trebuia în localităţile unde sunt probleme cauzate de viscol.

Radu Stroe le-a cerut poliţiştilor rutieri să ”nu aibă milă” faţă de şeferii care nu respectă indicaţiile şi circulă pe drumuri închise temporar din cauza vremii nefavorabile, recomandând să blocheze anticipat anumite artere pentru a evita problemele.

”Aş vrea să vă spun următorul lucru: pentru etapa următoare, poliţia rutieră va trebui în continuare să acţioneze preventiv în condiţiile în care se impune să se continue blocajul anticipat spre a nu se putea întâmpla rămânea în zăpadă a unor autoturisme, oameni, salvări ş.a.m.d. Cerem poliţiei rutiere, Inspectoratului General al Poliţiei, niciun fel de milă. Totuşi un lucru bun putem să semnalăm, faptul că din 1.329 de sancţiuni, una singură a fost pentru lipsa anvelopelor de iarnă, prin urmare lumea începe să înţeleagă că nu se mai poate ieşi la drum aşa cum s-a întâmplat până acum”, a spus Stroe în cadrul Comandamentului de Iarnă.

Cât despre CNADR, Stroe a fost nemulţumit de faptul că reprezentanţii companiei nu au luat legătura cu autorităţile din Vaslui pentru a le trimite o freză, prefectul de aici cerând de o săptămână acest lucru fără a primi vreun răspuns.

”Pe de altă parte, CNADR, de dimineaţă s-a discutat asta, cine este de la CNADR aici? S-a discutat la Vaslui - de o săptămână există cerere din partea prefectului şi nu s-a trimis o freză acolo. Am vorbit de dimineaţă cu directorul general Pop, domnule trimiteţi freza acolo! Sper că puteţi vorbi la telefon să ne comunicaţi dacă s-a întâmplat treaba asta sau dacă cei de la Vaslui au fost informaţi că va veni freza. Pentru că, de asemenea, Buzăul şi Brăila şi zona aceasta de curbură va trebui foarte bine amenjată, domnii de la CNADR, cu utilajele necesare, cu materialul antiderapant”, a mai afirmat Stroe.

Mai mult, Stroe a criticat şi intervenţia Ministerului Energiei în gestionarea problemelor din ţară, explicându-le că în perioada următoare pot fi probleme mult mai dificile decât lipsa curentului electric.

”Atenţie, Ministerul Energiei, pentru că s-ar putea să avem probleme chiar mai mari decât doar întreruperea curentului. Ştiu eu, stâlpi de înaltă tensiune şi aşa mai departe. Vă rog eu! O să ne ocupăm de treaba asta. Ar fi trebuit până la ora asta să avem o informaţie de la dumneavoastră de la energie care este situaţia celor 13 plus douaă sau trei localităţi care s-au aflat în situaţia asta de a nu avea curent electric. Vedeţi că zăpada este destul de mititică până la această oră, mă refer la centimetri, 16, 17, 10, 20 în diverse zone. Nu ştim cum va fi în perioada următoare. S-ar putea să fie mai mult, s-ar putea să la fel ori mai puţin”, a explicat Stroe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor