Circa 300 de angajati de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizati
Aproximativ 300 de angajati de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizati in perioada urmatoare, liderul de sindicat Aurel Bojenoiu afirmand ca la sfarsitul lunii va avea loc un Consiliu de Administratie unde va fi discutata problema fortei de munca de la fabrica.
Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a declarat, joi, ca s-a facut o estimare in raport cu volumul de munca si cu comenzile primite, iar in baza acesteia aproximativ 300 de persoane ar putea fi disponibilizate.
"S-au facut niste estimari si 200-300 de persoane ar putea fi disponibilizate. Aceste persoane au fost alese pe criteriile performantei, fie cu probleme medicale care nu ar mai putea fi in acord cu o anumita disciplina a institutiei”, a declarat Aurel Bojenoiu.
El a spus ca vor fi facute toate demersurile pe langa conducerea fabricii pentru ca niciunul dintre salariati sa nu fie disponibilizati, iar la sfarsitul lunii ianuarie va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie al Electroputere Craiova in care se va pune in discutie problema fortei de munca.
Un numar de 1.200 din cei 2.500 de angajati ai fabricii de locomotive de la Craiova nu au revenit la serviciu la inceputul anului 2009, din cauza comenzilor scazute pe care le are Electroputere, singurul compartiment care nu a fost afectat de aceasta masura fiind cel de transformatoare, a declarat, marti, liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu.
Firma saudita Al-Arrab Contracting Company Limited detine 62,8 la suta din capitalul Electroputere, dupa semnarea contractului de privatizare in noiembrie 2007.
Uzina are patru divizii de productie, respectiv aparataj electric, masini electrice rotative, transformatoare de putere si vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate si Forjate, Reparatii si Modernizari de Masini Unelte si Instalatii Tehnologice.