Cipru examinează o restructurare a sectorului bancar

(photos.com)
Epoch Times România
22.03.2013

Cipru examinează o restructurare a sectorului bancar, a doua bancă a ţării limitează retragerile de la bancomate.

Banca centrală cipriotă a propus o restructurare a sectorului bancar al insulei, afectat de expunerea la datoria greacă şi ameninţat de faliment in următoarele zile, a anunţat joi seară guvernatorul Panicos Demetriades.

Banca centrală “a recomandat prezentarea de urgenţă in Parlament şi aplicarea imediată a unui cadru legislativ privind reorganizarea şi relansarea sistemului bancar cipriot”, a declarat Demetriades, inainte de a intra in Palatul prezidenţial, unde sunt reuniţi in cursul serii liderii politici ai ţării.

“Această procedură de consolidare va para riscul de faliment al băncilor şi va proteja in integralitatea lor toate depozitele asigurate până la o suma de 100.000 de euro”, a adăugat acesta.

“Ea creează de asemenea condiţiile unei relansări a sectorului bancar şi garantează angajările”, a adaugat acesta.

Informaţia vine in acelaşi timp in care Popular Bank, a doua bancă din Cipru şi una dintre cele mai ameninţate de faliment, a anunţat limitarea la 260 de euro pe zi a retragerilor de la bancomate.

Toate băncile din ţară sunt inchise din 16 martie, in aşteptarea unui plan de salvare a ţării, iar cozi mari se formaseră la bancomatele Popular Bank (Laiki in greacă), pe fondul zvonurilor privind inchiderea sau fuziunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor