Dragnea învinge. Split TVA va fi votat în forma propusă de Guvern

În pofida numeroaselor critici stârnite de intenţia coaliţiei la putere de a impune plata defalcată a TVA, proiectul urmează să fie votat în forma venită de la Guvern, nu în cea ameliorată pe care o propusese şi impusese în comisia de specialitate Eugen Teodorovici.
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Deşi considerat nociv de opoziţie şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri, proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA va fi votat în Parlament în forma propusă de Guvern. Anunţul a fost făcut marţi de Eugen Teodorovici, la finalul unei şedinţe de grup a senatorilor PSD, relatează Hotnews.

Pe de altă parte, Teodorovici a declarat că va continua să susţină măsura de eliminare a accizei pe carburant însă nu găseşte "argumente logice" pentru un nou mecanism privind plata TVA.

"Aceasta este abordarea mea, modul în care mi-am desfăşurat activitatea în Guvern, în Parlament şi (...) nu am argumente logice să susţin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativă taxarea inversă care se practică la nivel european, care (...) elimină problema de colectare. Sunt soluţii care pot fi discutate şi aplicate", a susţinut Teodorovici, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD.

Fostul ministru de Finanţe a mai precizat că la şedinţa de grup nu s-a discutat despre schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Senatului.

Reamintim că, la finele lunii trecute, Comisia de buget din Senat, condusă de senatorul Eugen Teodorovici, a uimit votând eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonanţei de Guvern. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia a votat modificarea ordonanţei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, astfel încât plata defalcată a TVA să fie obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul.

Nemulţumit, Liviu Dragnea a declarat că amendamentul lui Tedorovici, care prevede că plata defalcată a TVA va rămâne obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul, este "o prostie" şi l-a ameninţat pe colegul său că va pierde şefia Comisiei.