Cioloş: Răniţii de la Colectiv internaţi în Spitalul Militar din Bruxelles sunt în stare bună

Aproape toţi răniţii de la Colectiv internaţi la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles sunt "în stare bună" şi doar unul singur, un adolescent, e la terapie intensivă, a declarat vineri seara premierul Cioloş, după vizita la spitalul belgian.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Horoiu Eugen/Epoch Times)

„Cei pe care i-am vizitat aici sunt, aproape toţi, în stare bună. Mai este încă unul - un tânăr, un adolescent, care se află la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut, pentru că şi dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji şi care sunt în stare de evoluţie bună, unii chiar foarte bună, dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult, dincolo de starea fizică - şi starea psihică, să spun, fiindcă sunt optimişti. Şi îngrijirile au fost bune”, a declarat Cioloş.

Premierul a mai precizat că a asigurat familiile răniţilor de tot sprijinul pentru a se merge cu recuperarea "până la capăt":

„Am avut o discuţie şi cu însoţitorii lor – cu părinţi sau fraţi – i-am asigurat, în continuare, de tot sprijinul şi vom lua măsurile pe care trebuie să le luăm, ca să poată să meargă cu recuperarea până la capăt, atât aici, cât şi după întoarcerea acasă. Vom folosi bunăvoinţa colegilor belgieni, pentru a vedea în ce fel putem face şi un transfer de experienţă, mai ales pe partea de recuperare, după externare”, a declarat Cioloş, potrivit unei informări publicate de Guvern.

Întrebat dacă Guvernul se va implica cel puţin în asigurarea hainelor compresive pentru răniţi, acestea fiind foarte importante în procesul de recuperare, alături de kinetoterapie şi recuperarea psihologică, Cioloş a răspuns că Guvernul va face tot ceea ce este legal posibil.

„Acolo unde avem limite legale, combinăm ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundaţiile care, şi ele, multe dintre ele, se implică. Şi, împreună, cu siguranţă găsim soluţii pentru partea de recuperare şi pentru acea îmbrăcăminte siliconată, care am înţeles din discuţiile de aici că ajută foarte mult la recuperare - face recuperarea mai puţin dificilă şi mai puţin dureroasă.”

Reamintim că în prezent în spitale din Belgia sunt internate opt persoane rănite în incendiul din Clubul Colectiv. La cinci zile după ce în presa română a explodat informaţia că mulţi dintre răniţii de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor contractate în spitale, conducerea Spitalului Militar din Belgia, vizitat ieri de premierul Cioloş, a confirmat, într-un răspuns oferit la o solicitare a României libere, că toţi cei opt pacienţi „păreau să fie colonizaţi cu o anumită cantitate de bacterii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne