Cioloş: E nevoie de o dinamică a capitalului românesc construit pe onestitate, nu pe tunuri şi cumetrii

Este nevoie de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc construit pe onestitate şi predictibilitate, nu pe tunuri, cumetrii politice sau speculaţii, susţine Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Cetăţenii pot urmări de acum pe pagina de Facebook dedicată Pachetului Anti-sărăcie stadiul actualizat al măsurilor luate de Guvern şi detalii de conţinut despre cum se vor aplica în mod concret, a anunţat, pe reţeaua de socializare, premierul Dacian Cioloş.

Un internaut a remarcat că ajutoarele sociale nu reprezintă o măsură antisărăcie "avem nevoie de locuri de muncă şi de locuri de muncă plătite mai bine, şi eventual facilităţi pt cei cu salariul mic, sau acoperirea costurilor cu naveta, fiindcă mulţi îşi dau o mare parte din salariu pe transport. Asistatul social dacă e sărac, nu e o ruşine, dar dacă şi muncitorul este sărac, asta trebuie schimbat!"

"Aveţi dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată şi ea, altfel riscă să blocheze evoluţia socială. În acest context am gândit şi adoptat recent şi Legea Venitului Minim de Incluziune", a fost replica lui Dacian Cioloş.

Întrebat de un alt internaut de ce nu avem fonduri de investiţii şi companii care să se extindă pe pieţele vecine, aşa cum au polonezii care "ne-au umplut de magazine Profi, de mere, de tâmplărie de aluminiu şi câte altele", premierul a replicat:

"Polonezii au început mai devreme decât noi şi în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării şi a investiţiilor româneşti în afară, şi a promovării comerţului exterior, creăm o Agenţie pentru Investiţii şi Comerţ în cadrul Ministerului Economiei.

Regândim totodată diplomaţia economică şi comercială în acest context. Dar mai e nevoie şi de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe "tunuri", cumetrii politice sau speculaţii)".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne