Cioloş: E interesant că ies acum de la naftalină mai multe lucruri în ceea ce mă priveşte

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora, pe vremea când era ministru al Agriculturii, ar fi semnat documente prin care se facilita ieftinirea preţului gazelor pentru producătorii de îngrăşăminte chimice, favorizându-se anumite companii.

"E interesant că ies de la naftalină aşa... mai multe lucruri în ceea ce mă priveşte acum, în perioada asta. E un subiect pe care eu l-am mai comentat atunci când a fost de actualitate. Eu eram ministrul Agriculturii atunci şi nu cred că un ministru al Agriculturii stabileşte preţul la gaze şi nu cred că un ministru al Agriculturii negociază sau pregăteşte acte normative care vizează politica industrială şi inclusiv preţul la gaze.

Normal atunci când te întreabă cineva: 'vrei îngrăşăminte chimice mai ieftine pentru agricultori, îngrăşăminte chimice care se fac pe baza de gaze'... Normal că un ministru al Agriculturii e interesat să creeze oportunitatea pentru agricultori de acces la îngrăşăminte mai ieftine", a declarat joi, în cadrul unei conferite de presă, premierul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Potrivit postului B1 Tv, deputatul PRU Sebastian Ghiţă l-a acuzat pe premier că este implicat în dosarul "Romgaz-Interagro" în contextul în care ar fi solicitat măsuri de reducere a preţului la gazele din producţia internă livrate combinatelor chimice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne