Cioloş: Demiterea lui Grindeanu - o premieră europeană, imposibil de explicat partenerilor străini

Demiterea premierului Sorin Grindeanu prin moţiunea de cenzură nu e doar sfârşitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD, a remarcat tehnocratul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Prin adoptarea moţiunii de azi, PSD şi ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze ţara, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener străin. De asemenea, nu este numai sfârşitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD.

Minciuna, lupta pentru putere şi pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ţine loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate şi transparenţă. Valorile democraţiei şi interesul ţării nu vor trece dincolo de pofta şefului de partid", a declarat Cioloş.

Potrivit fostului premier, criza politică "creată artificial" de liderii PSD şi ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori şi de partenerii internaţionali care urmăresc cu mirare agitaţia politică de la Bucureşti.

"Mai grav, discuţiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care îşi asuma anul trecut apărarea românilor împotriva celor pe care, aberant, îi numeau "tehnocraţi vânduţi lui Soros" a stârnit ieri pasiuni şi discursuri pe care le speram apuse", a precizat Cioloş.

Fostul premier îi invită pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid şi pe oamenii cinstiţi şi muncitori care i-au votat sperând într-o viaţă mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România şi de fiecare dintre noi.

"Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiţi, profesionişti, care lucrează pentru binele public şi priorităţile ţării", a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne