Ciolacu se dezlănţuie: E cea mai mare crimă economică! Dacă e nevoie, vom protesta în stradă contra Guvernului

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine din nou, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că Guvernul Cîţu intenţionează "să vândă pe nimic" companiile de stat româneşti şi ameninţă inclusiv cu proteste în stradă.

"Cîţu – vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor româneşti în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberaţii! Şi, dacă va fi nevoie, vom protesta şi în stradă, alături de toţi românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului", a declarat Ciolacu.

Potrivit şefului PSD, nicio ţară civilizată nu şi-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piaţa este la pământ.

"Numai Cîţu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern şi pe autorul tentativei eşuate de privatizare a sănătăţii. Nu vă jucaţi cu focul! Nu veţi privatiza nimic legat de viaţa şi viitorul ţării!!!", a transmis Ciolacu, făcând referire la CEC, Aeroporturi Bucureşti, Tarom, Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz şi Nucelarelectrica.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, care au reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar.

Anterior, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a demontat teoriile lansate în spaţiul public de PSD pe această temă.

"Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă 'Ne vând ţara'. (...) Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes naţional. Şi aşa va fi! Listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român. P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare şi de temerile ascunse ale unor oameni, doar ca să obţinem un interes electoral efemer", a afirmat Virgil Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne