Ciolacu nu crede că-i cazul ca şeful AEP să demisioneze sau să fie demis: "Domnul Toni Greblă organizează saci pe străzi?"

Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
14.06.2024

Deşi alegerile au fost marcate de acuzaţii de fraudă iar numărul de voturi anulate a fost cu 80% mai mare decât la alegerile anterioare, premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că nu consideră că este nevoie de demisia preşedintelui AEP, Toni Greblă.

Întrebat astăzi de presă dacă s-ar impune o demisie a lui Toni Greblă după imaginile cu oamenii (observatorii) aşteptând ore în şir cu sacii de voturi în faţa secţiilor de votare, Ciolacu a negat:

"Dar domnul Toni Greblă organizează saci pe străzi? (...) Eu înţeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe şi demnitate în politică. Acelaşi lucru e şi cu data alegerilor. Nu poţi să spui un lucru acum câteva luni şi acum alt lucru, dacă vrem ca aceşti tineri şi dumneavoastră, mult mai tineri decât mine, să aveţi o democraţie într-un stat consolidat şi de respect. Prea mult timp s-a mers cu ură, cu diversiune. Uitaţi-vă la ce se întâmplă acum, nu mai creează nicio emoţie negativa, fiindcă românii ştiu adevărul. Ipocrizia cred că la aceste alegeri a luat sfârşit”, a declarat Ciolacu.

Reamitim că Expert Forum (EFOR) a arătat că la aceste alegeri pentru Parlamentul European s-a înregistrat număr uriaş de voturi anulate, cu circa 80% mai mult ca în 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor