Ciolacu anunţă întreruperea oricărei comunicări cu Piedone: Eu am terminat. Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru el

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
26.04.2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă ţinută după o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timiş, că nu va mai avea nicio ofertă pentru Cristian Popescu Piedone şi niciun dialog cu acesta, candidat în cursa pentru Primăria Capitalei.

“Tot ce am vrut să îi transmit domnului Cristian Popescu Piedone i-am transmis, până astăzi. Îi transmit sănătate. Eu am terminat. Ce am avut de spus şi de transmis domnului Cristian Popescu Piedone am încheiat. Îi urez din acest moment sănătate. Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru dnul Cristian Popescu Piedone. Eu am spus că trebuie să ne gândim la ceea ce avem de construit pentru Bucureşti, să nu încercăm să rămânem blocaţi în visele personale. Şi cu asta am încheiat”, a precizat Ciolacu.

Întrebat în legătură cu eşecul alianţei PSD-PNL de a avea un candidat unic la Primăria Capitalei, Ciolacu a negat că ar fi vorba de un eşec:

“Nu a eşuat nimic. Deci coaliţia cred că e mai întărită ca oricând. Cu adevărat, cele două partide au căutat un candidat care să ia voturile şi de pe partea stângă şi de pe partea dreaptă. Bucureştenii văd cu alţi ochi această abordare şi am ajuns într-un moment în care cele două mari partide deveneau un fel de arbitru, cine câştigă dintre cei doi. În acest moment, s-a schimbat toată decizia. Oferta către bucureşteni este mult mai mare şi bucureştenii vor hotărî”.

Remarcile lui Ciolacu au loc în contextul în care surse politice, citate de Libertatea, au afirmat că PSD încearcă prin toate mijloacele să-l facă pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Bucureştiului, fiind negocieri atât în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor la nivel local, dar şi pentru toamnă, la parlamentare.

În spatele uşilor închise au apărut solicitări cu bătaie lungă. Surse politice au precizat pentru Libertatea că social-democraţilor li s-a transmis dinspre PUSL că una dintre cerinţele partidului fondat de omul de afaceri Dan Voiculescu este garantarea a 20 de locuri eligibile pentru parlamentarele din iarnă.

“Scopul este ca PUSL să-şi poată face apoi grupuri parlamentare”, au mai susţinut sursele citate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor