Ciocniri la o tabără de refugiaţi din Germania soldate cu 14 răniţi

O încăierare între două grupuri de refugiaţi dintr-un oraş central german s-a soldat cu cel puţin 14 răniţi.
Refugiaţi într-o sală de sport din Deggendorf, sudul Germaniei.
Refugiaţi într-o sală de sport din Deggendorf, sudul Germaniei. (Peter Kneffel/AFP/Getty Images)

Cel puţin 14 persoane au fost rănite în timpul unor ciocniri violente la o tabără de refugiaţi din oraşul Kassel din centrul Germaniei.

Ciocnirile au izbucnit duminică la o tabără mare care găzduieşte în corturi peste 1.500 de persoane ce solicită azil şi provin din 20 de ţări.

În cadrul incidentului, care a durat câteva ore, au fost răniţi şi 3 poliţişti, a raportat DPA.

Incidentul a avut loc după ce doi refugiaţi s-au luat la bătaie la amiază. Apoi situaţia a devenit mult mai periculoasă când s-au implicat două grupuri de refugiaţi albanezi şi pakistanezi.

Spre seară, a izbucnit o altă bătaie între două grupuri de refugiaţi, unul format din aproximativ 70 de persoane şi celălalt din circa 300.

Poliţia a intervenit pentru a opri conflictele şi pentru a readuce calmul şi ordinea în tabăra refugiaţilor. Conform presei locale, nu au fost făcute arestări.

Germania a devenit o destinaţie principală pentru sute de mii de oameni care fug de violenţele din Siria şi din alte state din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. În acest an, Germania aşteaptă circa un milion de refugiaţi, faţă de 200.000 în 2014.

Mulţi dintre cei care caută azil ajung în Germania după ce folosesc o rută periculoasă prin Balcani şi Europa Centrală.

Europa se confruntă în prezent cu cel mai mare aflux de refugiaţi de la cel de-al Doilea Război Mondial. În plus, criza refugiaţilor a creat diviziuni în rândul statelor UE, în condiţiile în care unele dintre ele nu sunt interesate să primească refugiaţi, care sunt în majoritate musulmani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe