"Moonlight" şi "Arrival", premiate pentru cele mai bune scenarii la Writers Guild of America

Filmele ”Moonlight” şi ”Arrival” au câştigat duminică seară principalele premii atribuite de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America - WGA), sporindu-şi astfel şansele de a accede la distincţii importante în gala Oscarurilor din 26 februarie, anunţă Reuters.
Filmele ”Arrival” şi ”Moonlight” au luat premiile Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America) pentru cele mai bune scenarii.
Filmele ”Arrival” şi ”Moonlight” au luat premiile Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America) pentru cele mai bune scenarii. (awardsdaily.com)

Filmele ”Moonlight” şi ”Arrival” au câştigat duminică seară principalele premii atribuite de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America - WGA), sporindu-şi astfel şansele de a accede la distincţii importante în gala Oscarurilor din 26 februarie, anunţă Reuters.

Barry Jenkins şi Tarell McCraney au câştigat premiul pentru scenariu original pentru "Moonlight", o dramă despre viaţa lui Chiron, un tânăr de culoare care se luptă să-şi capete identitatea. Filmul este un portret important al vieţii contemporane afro-americane şi o meditaţie personală intensă asupra identităţii, familiei, prieteniei şi iubirii.

Eric Heisserer a fost la rândul său premiat pentru scenariul adaptat al producţiei science-fiction "Arrival". Bazat bazat pe nuvela ”The Story of your Life”, a scriitorului Ted Chiang, filmul spune povestea unei echipe de lingvişti de elită, condusă de Louise Banks, care investighează limbajul unei civilizaţii extraterestre venite pe pământ. În timp ce omenirea se clatină pe marginea unui război mondial, Banks şi echipa sa se află într-o cursă contra cronometru pentru răspunsuri care îi pot pune în pericol viaţa ei şi a omenirii.

Scenariştii ambelor filme sunt deja nominalizaţi la Oscar, dar vor fi rivali la categoria cel mai bun scenariu adaptat, după ce Academia de Film a decis că scenariul pentru "Moonlight" este de fapt adaptarea unei piese.

Filmul "Command and Control" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu de documentar.

Producţiile de televiziune, "The Americans" a câştigat premiul Sindicatului scenariştilor americani pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, în timp ce "Atlanta" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu de comedie şi pentru cea mai bună producţie nouă.

Sindicatul scenariştilor (Writers Guild of America) este o asociaţie care îi reprezintă pe scenariştii din film, televiziune, radio şi alte media, specifică Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură