Cine a ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea Cojocaru, de la Curtea Constituţională. Doi poliţişti, posibil implicaţi

Un deţinut condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor este principalul suspect în cazul ameninţărilor cu moartea primite de judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională. Aceasta a dezvăluit faptul că a primit ameninţări chiar înainte ca magistraţii Curţii Constituţionale să decidă în privinţa suspendării preşedintelui Băsescu. La momentul respectiv însă nu au fost date informaţii despre cine ar putea fi autorii.
Magistraţi ai Curţii Constituţionale. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.07.2012

Un deţinut condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav este principalul suspect în cazul ameninţărilor cu moartea primite de judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională. Aceasta a dezvăluit faptul că a primit ameninţări chiar înainte ca magistraţii Curţii Constituţionale să decidă în privinţa suspendării preşedintelui Băsescu. La momentul respectiv însă nu au fost date informaţii despre cine ar putea fi autorii.

Alături de puşcăriaş, mai sunt cercetaţi doi poliţişti, unul din Olt şi altul din Bucureşti, după cum a informat Ministerul Public. Ei vor fi audiaţi vineri pentru că au accesat baza de date a poliţiei pentru a afla unde locuieşte judecătoarea ameninţată. Cei doi sunt acuzaţi de abuz im serviciu contra intereselor persoanelor.

Procurorii Parchetului instanţei supreme urmează să-l audieze tot azi pe condamnat, după ce se va termina percheziţia la închisoare, la locul unde îşi ispăşea pedeapsa. El este acuzat de ultraj.

"În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect plângerea formulată de doamna judecător Aspazia Cojocaru în legătură cu faptul că «a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa îl dea», cercetările efectuate în cauză până în acest moment al urmăririi penale, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au condus la identificarea unei persoane care a exercitat unul dintre cele două acte de ameninţare", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Prima dată, judecătoarea a fost ameninţată în noaptea de 5 spre 6 iulie 2012, între două intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00, iar al doilea act de ameninţare s-a produs, printr-un mesaj transmis pe 10 iulie 2012.

Ameninţările primite de judecătoarea Aspazia Cojocaru au fost făcute publice pe 6 iulie, dar la momentul respectiv nu au fost oferite informaţii despre posibilii autori, conţinutul mesajelor sau scopul acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor