Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut în august cu 5,3%

Epoch Times România
10.10.2012

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,3% în augusti faţă de aceeaşi lună din 2011, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşteri s-au înregistrat la activităţile de arhitectură şi inginerie; activităţi de testări şi analiză tehnică (+31,8%), la transporturile pe apă (+16,9%), la transporturile aeriene (+9,7%), depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi (+1,6%), la activităţi de poştă şi de curier (+0,5%) şi telecomunicaţii (+0,4%).

Scăderi au fost în principal la alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (-12,8%), la activităţi de difuzare şi transmitere de programe (-9,2%), transporturi terestre şi transporturi prin conducte (-7,2%) şi la activităţi juridice şi de contabilitate; activităţi de consultanţă în management (-2,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2012, comparativ cu luna august 2011, a crescut pe ansamblu cu 5,6%.

Totodată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 0,2%, datorită în principal scăderilor înregistrate la activităţi de editare (-6,3%), la depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi (-3,1%), la transporturi terestre şi transporturi prin conducte (-2,9%), la transporturile pe apă (-2,2%), la telecomunicaţii (-1,1%) şi activităţi de poştă şi de curier (-0,2%).

Creşteri s-au înregistrat în principal la publicitate şi activităţi de studiere a pieţei (+14,7%), la activităţi de secretariat, servicii suport şi alte activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor (+3,3%), la activităţi juridice şi de contabilitate; activităţi de consultanţă în management (+0,8%) şi la transporturile aeriene (+0,4%).

În serie brută, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în luna august 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,3%.

În primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2011, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 6,3%, datorită în principal creşterilor înregistrate la transporturile pe apă (+9,7%), la activităţi juridice şi de contabilitate; activităţi de consultanţă în management (+8,1%), la transporturile aeriene (+7,8%), la depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi (+7,1%), transporturi terestre şi transporturi prin conducte (+4,2%) şi telecomunicaţii (+2,6%).

Scăderi s-au înregistrat în principal la alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (-9,9%), activităţi de editare (-4,8%) şi la activităţi de poştă şi de curier (-0,7%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor